Ekonomi Erzurum'a teklif yok, Turhal Şeker Fabrikası'nın kazanını belli oldu

Erzurum'a teklif yok, Turhal Şeker Fabrikası'nın kazanını belli oldu

Paylaş
Erzurum'a teklif yok, Turhal Şeker Fabrikası'nın kazanını belli oldu

Erzurum, Turhal ve Ilgın şeker fabrikalarının ihalesi bugün yapılıyor. Erzurum şeker fabrikası ihalesi saat 14.30'da başladı. 211 milyon lirayla başlayan ihaleye iki firmadan da teklif gelmedi. Turhal fabrikasına ise 5 firma teklif verdi. İhaleyi 569 milyon lirayla en yüksek teklifi veren Kayser Şeker kazandı. 16.00'da Ilgın şeker fabrikasının satışı satılacak.

Erzurum şeker fabrikası ihalesine sadece iki firma katıldı. İhalede Doğuş Gıda ve MBM Enerji teklif verirken, masada sadece MBM Enerji yer aldı. Doğuş Gıda ihaleye gelmedi, ancak teklifini gönderdi. İhale 211 milyon lirayla başladı. MBM Enerji Enerji bu rakamı duyunca ihaleden çekildiğini açıkladı. Doğuş da masada olmadığı için ihale teklifsiz sona erdi.


TURHAL İÇİN 5 FİRMA YARIŞTI


Turhal şeker fabrikasına Bilgi Gıda, Kayseri Şeker, Albayrak Turizm, Doğuş Gıda ve Mutlucan Tuz teklif verdi. İhaleyi 569 milyon lirayla en yüksek teklifi veren Kayser Şeker kazandı.


Şu ana kadar ihale edilen fabrika ve değerleri şu şekilde:

Çorum Şeker Fabrikası: 528 milyon lira
Yozgat Şeker Fabrikası: 275 milyon lira
Kırşehir Şeker Fabrikası: 330 milyon lira
Niğde-Bor Şeker Fabrikası: 336 milyon lira


ILGIN ALTEKS'İN OLDU


İhaleye; Alteks Tekstil Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ, Kayseri Şeker Fabrikası AŞ, Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ-MBM Enerji İnşaat Turizm Emlak Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ Ortak Girişim Grubu, Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ, Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ, Erser Grup Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ-Sterk Plast Ltd. Ortak Girişim Grubu, Bergiz İnşaat AŞ, Özbey Holding AŞ Ortak Girişim Grubu, İskur Tekstil Enerji Ticaret ve Sanayi AŞ katıldı.

Türkşeker’e ait Ilgın Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesi ihaleyi en yüksek teklifi veren Alteks Tekstil Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı. Alteks'in verdiği teklifi 637 milyon lira olarak açıklandı.

Haberin Devamı