Gündem Erzurum eksi 9'u gördü

Erzurum eksi 9'u gördü

Paylaş
Erzurum eksi 9'u gördü

Soğuk hava, özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini hissettirmeye başladı.

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basıncın etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece hava sıcaklığı sıfırın altına düştü.

Haberin Devamı

Gece en düşük hava sıcaklığı, Erzurum'da eksi 9, Ardahan'da eksi 7, Ağrı'da eksi 5, Erzincan'da eksi 1 ve Iğdır'da sıfır derece olarak kaydedildi.

Günün beklenen en yüksek hava sıcaklığı Ardahan'da 3, Erzurum'da 6, Ağrı'da 9, Erzincan'da 13 ve Iğdır'da 16 derece olması tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığındaki düşüşle birlikte Ardahan'da birçok araç, ev ve iş yerinin camları dondu. Sabah saatlerinde işe gitmek isteyen vatandaşlar araçlarının camlarındaki buzu çözmeye çalıştı.

Don olayının etkili olduğu bölgede, sabah erken saatlerde dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlar olumsuz etkilendi.

KAHRAMANMARAŞ'TA YILIN İLK KARI

Bu arada, Kahramanmaraş'ın Berit ve Engizek dağlarına yılın ilk karı düştü.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentin en yüksek dağlarından Berit ve Engizek dağlarına mevsimin ilk karı yağdı.
Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığında düşüş yaşanırken, kar örtüsü kaplanan Engizek ve Berit dağı güzel görüntü oluşturdu.

Haberin Devamı

Palandöken’de kar kalınlığı 25 santim

BALKANLAR’dan gelen soğuk havanın etkisine giren Doğu Anadolu Bölgesi’nde başlayan kar yağışıyla birlikte, Palandöken’de kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı.

Erzurum’da Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayan kar yağışı bir anda kenti beyaza bürüdü. Palandöken Dağı’nda kar 25 santim olarak ölçüldü. Palandöken’i beyaza bürüyen kar yağışı gece etkisini kaybederken, Pazar sabahı güneşli bir güne uyanan Erzurumlular, kayak merkezine çıkarak karın keyfini yaşadı. Dağda kar topu oynayan gençler, Erzurum’a beyazın yakıştığını söyledi. Palandöken Dağı’na ‘2011 Erzurum’ yazısı da yazan gençler, 27 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında yapılacak ‘2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın başarılı geçeceğine inandıklarını belirtti.

Palandöken Dağındaki yoldan köylerine dönen vatandaşlar ise yolda kalan araçlarını iterek kurtardı.