Gündem Erzurum'da fren yapan yok!

Erzurum'da fren yapan yok!

Paylaş
Erzurum'da fren yapan yok!

Erzurum'da fren yapan yok!

Erzurum'da kavşaklarda trafik ışıklarına uymayarak canlarını tehlikeye atan sürücülerin meydana getirdiği kazalar, MOBESE kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Erzurum'un çeşitli semtlerindeki dört yol kavşaklarında meydana gelen trafik kazaları en çok kırmızı ışık ihlalinden meydana geliyor. Sürücülerin büyük bir bölümü kırmızı ışıkta durmadan yola devam etmek istiyor. Yeşil ışıkla yol alanlarla kırmızı ışıkta geçmek isteyenlerin birbirlerine yol vermemeleri yüzünden oluşan kazalarda can kaybının olmaması için büyük şans olarak nitelendiriliyor. Ayrıca ışık ihlali yapılan kazalarda szürücülerin hiç fren yapmamaları da dikkat çekiyor.

Emniyet Müdürlüğü tarafından MOBESE görüntülerinden elde edilenr ve eğitici yönü bulunan görüntülerin tümünün maddi hasarlı olması şans olyarak nitelendiriliyor. Görüntülerde, kırmızı ışıkta duran otomobile arkadadan gelen ya da geçmek isteyen otomobiller çarpıyor. Kırmızı ışık yandıktan sonra son saniyede geçmek isteyenler yine karşıdan gelenlerle hasarlı kazalara yol açıyorlar. Kar yağışı sonrasında yollarda meydana gelen buzlanmayı dikkate almayan bir sürücü otomobiliyle bariyerlere çarparak yan yatıyor.

İşte o görüntüler...

Haberin Devamı