Gündem Erzurum'da kömür dağıtımı!

Erzurum'da kömür dağıtımı!

Paylaş
Erzurum'da kömür dağıtımı!

Erzurum'da kömür dağıtımı!

Son yılların en sıcak yaz mevsimini yaşayan Erzurum’da fakir vatandaşlara kışlık kömürleri dağıtılmaya başlandı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri, kamyonetlere yüklenen kömürleri fakir ailelerin kapılarına kadar teslim ediyor.

Haberin Devamı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Türkiye Kömür İşletmelerinden demiryoluyla gönderilen kömürleri fakir vatandaşlara dağıtmaya başladı. SYDV’ye ait Kömür Tevzi deposunda bulunan kömürler, taşıma için ihaleyle kiralanan kamyonetlere yükleniyor. Vakıf görevlileri nezaretinde gerçekleştirilen dağıtım, her gün bir mahallede yapılıyor. Erzurum merkezde bulunan Aziziye, Yakutiye ve Palandöken ilçesindeki mahalleleri sıraya koyan vakıf yöneticileri, sabah erken saatlerde başladıkları dağıtımı, kavurucu sıcağa ve Ramazana rağmen akşam saatlerine kadar sürdürüyor. Dağıtım yapılacak mahalle muhtarını bir gün önceden uyaran görevliler, sabah saatlerinde kömür dolu kamyonetlerle mahallede çalışmaya başlıyorlar. SYDV görevlileri, başvuruları kabul edilen vatandaşların kömürlerini evrak karşılığında evlerine kadar teslim ediyor.

Haberin Devamı

SYDV tarafından kömür dağıtımı sırası gelen Kadana Mahalle Muhtarlığı önünde toplanan vatandaşlar 30 dereceye yaklaşan sıcak altında kömürlerini almak için bekledi. Kömür dolu kamyonların mahalleye girmesiyle birlikte muhtarlıkta evraklarını birer birer teslim eden vatandaşlar, evlerinin önüne kadar getirilen kömürü büyük bir mutlulukla taşıdılar. Kışlık yakacak kömürünü mahalleden yardım eden çocuklarla birlikte evine taşıyan 47 yaşındaki Kerim Han, işsiz olduğu için bir yerden geliri olmadığını söyledi.

Evinin önüne kadar getirilen kömürü boşaltmak için bekleyen 65 yaşındaki Talip Çakır, bir oğlunun çorap sattığını belirterek, “Bize bu kömürleri veren devleti Allah başımızdan eksik etmesin” diye konuştu. Kadana Mahalle muhtarlığı önünde kömür almak için bekleyen 3 çocuk annesi 47 yaşındaki Seher Kızılca ise eşinin işsiz olduğunu belirterek, geçen yıl da kömür aldığını belirtti.

Kadana Mahallesinde oturan 6 çocuk annesi 45 yaşındaki Adalet İşgören kucağına aldığı kızı Goncagül’le muhtarlık önüne gelerek kömür evraklarını teslim etti. Çocuğuyla birlikte verilecek kömürü beklediğini söyleyen Adalet İşgören, kömür yardımı yapıldığı için yetkililere teşekkür etti.

Haberin Devamı

Türkiye Kömür İşletmeleri’nden gönderilen Kömürler, Erzurum merkezde bulunan Aziziye, Yakutiye ve Palandöken ilçelerinde yaşayan 15 bin aileye dağıtılacak.

Salih TEKİN/ERZURUM, (DHA)