Gündem Erzurum'da lapa lapa kar yağıyor

Erzurum'da lapa lapa kar yağıyor

Paylaş
Erzurum'da lapa lapa kar yağıyor

Erzurum'da sabah saatlerinde başlayan kar, şiddetini daha da arttırdı. Kenti beyaza bürüyen kar yağışı günlük hayatı da olumsuz etkiliyor

Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basıncın etkisi altına giren Erzurum’a sabah erken saatlerinden itibaren yağan kar buzlanmaya neden oldu. Düşen hava sıcaklığı nedeniyle buz pistine dönen yollarda yazlık lastik ile otomobile binenler kazaya davetiye çıkardı.

Haberin Devamı

Merkez Palandöken ilçesindeki Yenişehir kavşağında servis bekleyen askerler, yokuş yukarı çıkmakta zorlanan otomobilleri itekleyerek yardım etti. Kent merkezinin bir çok yerinde zincirleme kaza meydana geldi. Ulaşımın durduğu Erzurum’da öğrenciler okullarına yaklaşık 1 saat geç kaldı. Vatandaş, şehiriçi yollarda tuzlama çalışması yapmayan belediye ekiplerine tepki gösterdi. Otobüs ve minibüs seferlerin akması üzerine öğrenciler okula, vatandaşlar işlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

ÖĞRENCİLER YARDIM ETTİ

Menderes Caddesi üzerinde meydana gelen buzlanma üzerine ise Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri derslere girmeyerek yolda mahsur kalan otomobillere yardım ettiler.

Muhasebe öğretmenleri Mehmet Bozdağ’ın otomobilin kayması nedeniyle 50’ye yakın öğrenci otomobilin etrafını sardı. Kayan otomobilin bir kaza yapmaması için yoğun çaba gösteren öğrenciler, kızak gibi kaydırarak otomobili park yerine götürmeyi başardı. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü, kar yağışı, don ve buzlanma nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaya davet etti. Ağrı, Kars, Ardahan’da da kar yağışının beklendiğini belirten yetkililer kar yağışının Cumartesi gününe kadar aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

DHA