Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Eş destek vermeli
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Sertleşme sorunu yaşayan erkek zaten psikolojik olarak çöküntüye uğruyor. Yatakta eşini mutlu edemediği için utanıyor. Eğer kadın da tepki gösterirse sorunlar büyüyor. Bu yüzden kadın, sabırlı, anlayışlı ve sakin davranarak kocasına destek olmalı

SORU: Sertleşme sorunu yaşıyorum, neden?

29 yaşında, 1.5 yıldır evli erkeğim. İlk gece eşim çok paniğe kapıldı. Cinsel ilişki öncesi ereksiyon oluyorum ama birleşme esnasında ereksiyon bitiyor. Bu nedenle ilişkiye giremiyorum. Evlenemeden önce problemim yoktu. Daha önce cinsel deneyimlerimde sorunla karşılaşmamıştım. Bir psikoloğa gittim ama herhangi bir sonuç alamadım. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Durumunuz eşinizin reaksiyonundan kaynaklanmış ve tamamen psikolojik. Psikolojik yardım yeterli olmazsa bir ürolojiandroloji uzmanı size yardımcı olacaktır. Bazı hassas konuların tercihen ana dilinizde ama mutlaka yüz yüze görüşme ile halledilmesi gereklidir. Telefonla size faydalı olamayacağımı deneyimlerim sonucu gayet iyi biliyorum.

SORU: Varikosel ameliyatı cinsel hayatımı etkiler mi?

20 gün önce varikosel ameliyatı geçirdim. Bu ameliyatın cinsel yaşamıma bir sakıncası olur mu? Ya da mastürbasyon yapmamın zararı olur mu?

CEVAP

Varikoselin cinsel faaliyetlere herhangi bir etkisi yoktur. Ancak ağır dereceli varikosel uzun yıllar içinde testisi etkileyerek ilerleyen yaşlarda olabilen testosteron-yani erkeklik hormonu azalmasına kısmi bir katkıda bulunabilir. Varikosel bir sağlık sorunu değildir, iktidarsızlık yapmaz, sadece döl hücrelerini etkileyerek kısırlık yapabileceğinden dolayı mikrocerrahi teknik ile tedavi edilmesi önerilir.

SORU: Varikosel testisleri etkiler mi?

28 yaşındayım. Sağ ve sol taraftaki ileri derecedeki varikosel testislerde küçülmeye sebep olur mu? Yani baskı uygular mı?

CEVAP

Varikosel ergenlikte başlayan genellikle zaman ile ilerleyen, kendiliğinden geçme veya ilaçla düzelme ihtimali olmayan, testislerin damarlarındaki varisleşmeye verilen tıbbi terimdir. Varikoselin erkekte sperm üretimini etkileyerek kısırlık yapması sık görülen bir durum olup mikrocerrahi teknik ile başarılı bir ameliyat yüzde 80’den fazla hastada olumlu netice verir, başarısız ameliyatlar mikrocerrahi özel operasyon ile düzeltilebilir. Yumuşayıp küçülüyor Varikosel derecesinin yüksek olduğu bazı kişilerde varikoselin etkisi ile testisin yumuşadığı ve giderek küçüldüğü bir gerçektir. Ayrıca ergenlik çağındaki ileri derece varikosel vakalarında testisin büyümesi durur, vaktinde yapılan başarılı bir mikrocerrahi sonrası tekrar büyümesi hızlanarak normal boyutlara ulaşabilir. Mutlaka androloji ile özel olarak ilgilenen bir üroloji uzmanına başvurun. Sperm değerlerine etki etmeyen varikosel mevcut ise takip ile yetinilebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder