Hamit Turhan Es Es Bandosu
HABERİ PAYLAŞ

Es Es Bandosu

Arjantin ve Brezilya takımlarının tribünlerindeki renklilikten, cümbüşten, eğlenceden etkilenen bir grup Eskişehirspor taraftarı, aynı atmosferi kendi statlarında da yaratmaya karar vererek Temmuz 2006’da bir bando takımı kurar. Başlangıçta enstrümanlarını başta belediye olmak üzere çeşitli kurumlardan emanet alırlar.

Kısa sürede tribünlerde benimsenirler. Ardından taraftarlar arasında para toplanır ve kendi enstrümanlarına sahip olurlar. Çeşitli meslek gruplarından 21 kişinin oluşturduğu Es Es Bandosu o gün bu gündür Atatürk Stadı’nın tribünlerinde yer alarak marşlar eşliğinde taraftarı coşturuyor. Kavga ve küfürden arınmış bir taraftar profili oluşturmayı hedefleyen Es Es Bandosu’nun fark edilmesi için ne yazık ki bir büyük takımın maçının Lig TV’den naklen yayınlanması bekleniyormuş. Oysa onlar üç yıldır Orta Anadolu’nun bozkırında tüm Türkiye’ye bir futbol kültürü aşılamak için canla başla çalışıyorlar.

Haberin Devamı

Tribünde yarattıkları sinerji, Eskişehir kentini sarmalamış durumda. Zaten barışçıl bir kent olan Eskişehir’den yükselen bu ışığın, diğer şehirlere de yayılması için başta federasyon olmak üzere her kurumun seferber olması gerekir. Buna, deplasmanlarda polis tarafından tribünlere alınmayan Es Es Bandosu’nun önündeki engelleri kaldırarak başlayabilirler. Tabii temiz futbol özleminde samimiyseler...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder