Dr. Haydar Dümen Eş yorgun düşerse...
HABERİ PAYLAŞ

Eş yorgun düşerse...

Hayat şartları zor, evlilik kadını ve erkeği yıpratıyor. Cinsellik zevk vermez oluyor. Böyle bir durumda kadın şaşırıyor, eşi tarafından beğenilmediğini düşünüyor. En iyisi oturup konuşun. Çünkü önünüzde yıllar var, yoksa hayat kâbusa döner

Gören kaçıyor

19 yaşındayım. Penisimin şekli çok farklı. Gören kızlar benden kaçıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

[[HAFTAYA]]

Sevgili okurum, yapılacak bir şey yok. Görüp kaçmaları sorun değil de gülüp kaçmaları sorun olurdu. Sen de kaçmayanı bul yavrum.

Anormallik mi var?

Haberin Devamı

15 yaşındayım. Bazen günde 4, bazen haftada 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Sizce bende bir anormallik mi var?

CEVAP

Sevgili okurum, anormalllik var. Bu kadar çok sayı cinsellik kaliteni bozacak. Evlendiğinde de eşin saçını başını yolacak. Benden söylemesi.

Ya sertleşme olmazsa?

23 yaşında, 4 yıllık evliyim. 6 ayda 4-5 kez sertleşme sorunu yaşadım. İlişkiye girerken korkuyorum. Yine sertleşme olmazsa ne yaparım?

CEVAP

Sevgili okurum, son 6 ayda mı böyle oldun? Hiçbir şey yok. Takma kafana. Çünkü psikolojik kaynaklı. Ek bilgileri yazarsan daha net yanıt alırsın.

Kocam ilişkiden kaçıyor

30 yaşındayım, 1 yıllık evliyim. Kocam sürekli bahane uydurup ilişkiden kaçıyor. Artık psikolojim bozuldu. İstenmediğimi düşünüyorum. Çirkin bir kadın da değilim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bazı erkekler böyle. Seninle ilgili olduğunu sanmıyorum. Ritmi ve düzeni öyle. Başlangıçta iyiydi, sonra bitti. Sen hayatını yeniden gözden geçirsen. Önünüzdeki neredeyse 50 yılın bir haritasını çizsen ve de onunla açık açık konuşssan diye düşünüyorum.

Rüyamda kadınlarla ilişkiye giriyorum

21 yaşındayım. Rüyamda gün içinde gördüğüm seksi kadınlarla ilişkiye giriyorum. Sizce bu durum normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, normaldir. Birçok gençte olur. Fazla kafaya takma. Cinselliğin dengeli. Geleceğini karşı cinsi de düşünerek mastürbasyonu da haftada 2-3 dolaylarında tutarak yola devam.

Kan sonradan gelir mi?

28 yaşındayım. İlk defa ilişkiye giren birinin kızlığı bozulduğunda kan 6 ya da 7 saat sonra gelir mi? Ya da kızlığı bozulduğu için adet günü değişir mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı bozuldu mu kan o anda gelir. Kızlar bu sırada büyük heyecan yaşadığından adet düzeni bozulabilir. Öne kayabilir. Bazılarında da geriye gider. Neden kuşkulandığını anlayamadım. Gereksiz kuşku ve suçlamalara kendini kaptırman olmaz.

Yırtılmış olabilir mi?

Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. İç çamaşırıma baktığımda 1 damla kan gördüm. Cinsel organıma cisim girmedi. Sizce kızlık zarım yırtılmış ya da zedelenmiş olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, zedelenme olasılığı var. Bana göre oranı yüzde 30 dolaylarında. Bundan sonrası karanlık nokta. Çünkü uzaktan göremiyorum. Bence unut. Kızlık zarını korumak istiyorsan onu incitmeyecek biçimde davran.

Penisim kısa mı?

15 yaşındayım. Penisim 13 santim. Sizce kısa mı? Yoksa ideal mi? İleride uzayacak mı?

CEVAP

İyidir yavrum, ileride biraz daha uzayacak.

Neden kan geliyor?

25 yaşında kızım. Ayda 2 defa mastürbasyon yapıyorum. Mastürbasyon yaptıktan 1-2 gün sonra akıntıyla birlikte kan geliyor. Zarla ilgili değildir diye düşünüyorum. Neden kan geliyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, bildiklerin doğrudur. Sözünü ettiğin akıntı içeriden geliyor. Ola ki bir mantar ya da başka bir iltihabi durum söz konusudur. Kanın kızlık zarıyla ilgisi yok. Gidebilirsen bir kadın doğum uzmanı bu konuda karar versin.

Kanama olur mu?

25 yaşında kızım. Bakire değilim, şimdi evlenmek üzereyim. Diktirsem kanama olur mu? Bir şey anlaşılır mı?

CEVAP

Dertli kızım, iyi bir uzman bulursan, düğünden 1-2 gün önce bu işlemi yaptırırsan ilk gece kanaması olacaktır. Bundan sonrası şansa kalır.

Eşime vajinal orgazm yaşatamıyorum

31 yaşındayım, 1 yıldır evliyim. Eşime vajinal orgazm olmuyor. İlişki uzayınca yoruluyor. Eşim bu durumdan rahatsız değil ama ben üzülüyorum. Ne yapacağız?

CEVAP

Değerli okurum, klitoris orgazmın vajinal orgazma geçiş tekniğini bir uzmandan almak gerekiyor. Bu da ancak karşı karşıya gelmekle olur. Bu köşeden bu ayrıntılara girmek zor. Bu konuyu aşarsınız.

Zevk alıyor, orgazm olamıyorum

30 yaşında kadınım, orgazm olamıyorum. Sevgilim beni bekliyor ama nafile. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, kadınların organik yapısı böyle. Yani ruh yapısıyla organdan gelen sinirlerin algılama frekansları örtüşmüyor. Bu da bir kusur değil. Ama bu sırada klitoris zevkini devreye sokmak ya da fantezilerini seçip ona göre değerlendirmek işe yarar. Partnerini çok yorma ki sonunda şahlanan at küsebilir.

KARIM ÇOK ŞİKAYETÇİ

3 yıllık evliyim, çok erken boşalıyorum. Karım bu durumdan şikayetçi ve çok mutsuz. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, evlilik seçimleri sırasında bazı bilir kişiler ya da fikir üreticileri ortaya çıkar. Genellikle ilk aşama olumlu geçer. ‘Birbirlerine yakışmışlar’ diyerek çiftler onaylanır. İkinci aşamada erkekte boy pos, yaş, kilo durumları konuşulur. 3’üncü aşama ev, araba ve de huy üzerine kurulur. Kızlar için ise itaat, ev işlerinde maharet, kocaya sadakat sıfatlarına “Maşallah pek de güzelmiş” yorumu eklenir. Ama bu durumda kimilerinin sesi kısılır, dudakları kilitlenir. Bu yoldan gidildiğinde evliliğin asıl mutluluk nimeti cinsellik sona kalır. Neyse, senin konunun tedavisi var. Bu sorundan yakınan yüzbinlerin içindesin. Önemli olan, hekimini seçmeyi bilmelisin.

EĞRİLİĞİNDEN UTANIYORUM

26 yaşındayım, cinsel organımda sola doğru eğrilik var. İlişkiye girerken rahatsızlık vermiyor ama eğri diye partnerimden utanıyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, eğrisini doğrusunu boşver de işini doğru yapıyor mu ona bak! Bunun için de hakem kadın yani partnerin olacak. Partnerin dediysek kalıcı olan yani eşin. Burada da eşinin tercihine göre karar vereceksin. Bu tür yapısal eğrilikler içerideki basınca katkıda bulunduğundan yararı bile olabilir. Gelelim sana; her işinde doğru ve titiz misin? Kızı baştan çıkarıp aşk denizinde yüzerken ona “İleride evleneceğiz” dedin mi? Yoksa sen bu eğriliği yapmadın mı? Önemli olan bu. Cinsel ilişkiye giremeyecek kadar eğri olanlar düzeltilir, estetik için istiyorsanız buna eşinle birlikte karar verilir.

SAKLANDIĞI YERDEN ÇIKAR MI?

2 gün önce kız arkadaşımla ilişkiye girerken prezervatifin yerinde olmadığını fark ettik. Aradık, taradık, bulamadık. Saklandığı yerden çıkar mı yoksa doktora mı gidelim?

CEVAP

Prezervatif içeride değerli okurum. Olur böyle vakalar, ya kadın ya da doktor onu kuyruğundan yakalar ve çıkarır atar. Genelde kendiliğinden düşmez. Çıkarma teknikleri de benim branşımın alanına girmez. Ancak içeride uzun süre kalmamalıdır. Hijyenik açıdan sorun yaratır. Bazı prezervatiflerin kalleşliğinden kadın gebe kalır. Bunlar armudun sapı gibi düşünmemeli, gebelik istenmiyorsa korunmaktan asla vazgeçilmemeli. Peki bu nesne niye kaçtı? Yanıtları siz verin. A) Mekanı sevdi.

B) Kalıbına uymadı, gevşekti.

C) Koşu temposu hızlıydı.

D) Fiyatı ucuzdu

E) Olacağı buydu.

Geçmiş olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder