Dünya Esad'dan ABD'ye yeşil ışık

Esad'dan ABD'ye yeşil ışık

Paylaş
Esad'dan ABD'ye yeşil ışık

Suriye Devlet Başkanı Esad, 'Karşılıklı saygı temelinde ABD dahil herkesle, her konuda diyaloğa açık olacağız' dedi. ABD Dışişleri Bakanı Kerry, yaklaşık iki hafta önce yaptığı açıklamada 'Neticede müzakere etmek zorundayız' ifadesini kullanmıştı

Amerikan CBS Televizyonu’nun "60 Minutes" adlı programda Charlie Rose’un sorularını yanıtlayan Esad, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin 15 Mart’ta yaptığı açıklamasına değinerek, "ABD’nin Suriye’deki çatışmayla ilgili siyasi yaklaşımı konusunda somut bir şey, yeni bir gerçeklik yok. Şimdiye kadar elimizdeki tek şey bir açıklama" dedi.

Esad, "Ancak ilke olarak Suriye’de her diyaloğun olumlu bir şey olduğunu söyleyebiliriz ve karşılıklı saygı temelinde ABD dahil herkesle, her konuda diyaloğa açık olacağız" ifadesini kullandı.

KERRY: NETİCEDE MÜZAKERE ETMEK ZORUNDAYIZ


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 15 Mart’ta ABD olarak Suriye’de siyasi değişim için bu ülkenin Devlet Başkanı Beşar Esad ile müzakere etmek zorunda olacaklarını ve Esad’a müzakereleri kabul etmesi için baskı yapmanın yollarını araştırdıklarını söylemişti.

Kerry, Suriye’deki iç savaşın dördüncü yılında, CBS’ye verdiği mülakatta, "Neticede müzakere etmek zorundayız. Cenevre 1 süreci bağlamında her zaman müzakere etme niyetinde olduk. Esad’ın da gelip bunu yapması (müzakerelere girmesi) için uğraşıyoruz ve bunun için onun üzerinde çeşitli türlerden artan baskı oluşturmak gerekebilir" ifadelerini kullanmıştı.

Rose’un Esad ile yaptığı röportajın tamamı, CBS’te bugün yayınlanacak.

AA

Haberin Devamı