Dünya Esad'ın müthiş ölüm planı

Esad'ın müthiş ölüm planı

Paylaş
Esad'ın müthiş ölüm planı

Suriye istihbaratının hazırladığı 6 sayfalık planda, isyancılara karşı düzenlenen baskınlarda kaç kişinin öldürülmesi gerektiği yer alıyor

ABD'nin prestijli haber sitesi MSNBC, Suriye rejiminin isyancılara karşı alınacak önlemleri listelediği istihbarat belgesini yayınladı.

6 sayfalık belgenin 23 Mart’ta Suriye İstihbarat Merkezi’nde düzenlenen bir güvenlik zirvesinin sonucu olarak hazırlandığını belirten site, dokümanın ABD Dışişleri yetkilileri tarafından da incelendiğini ve ilk aşamada bunun ‘gerçek’ olduğuna yönelik izlenim edinildiğini yazdı.

Beşar Esad rejimine karşı demokrasi talebiyle başlayan isyan hareketinin bastırılması amacıyla alınması gereken tedbirleri sıralayan belgede tüyler ürpertici ifadeler yer alıyor. İşte Beşar Esad’ın yardımcısı Muhammed Nazif Haybrik’in de onayıyla hazırlanan dokümandaki önlemler:

Ulusumuzun en önemli sembolü Beşar Esad’ın imajını kötülemeye yönelik hareketlere karşı merhamet gösterilmeyecek.
Ulusun çıkarlarını gözetmeyecek şekilde muhalif protestoları haber yapan tüm medya kuruluşları yasaklanacak.
Protesto gösterilerinin Suriye halkının nefret ettiği figürler olan Suudiler, Lübnanlılar, Siyonistler ve Amerika tarafından yaptırıldığı duyurulacak.

SIZDIRILAN KESKİN NİŞANCILAR GEREKİRSE POLİS VURACAK


Gösterilerin yapıldığı meydanlar polis tarafından kordona alınacak, göstericilerin içine sivil kıyafetli keskin nişancılar sızdırılacak. Bu snipler’lar, gerilimi tırmandırmak için polis ve askerleri de vuracak. Suç isyancıların üzerine atılacak.

MUHALİF LİDERLER ÖLDÜRÜLECEK

Protesto merkezlerinde elektrik ve internet kesintisi uygulanacak. Buradaki önemli muhalif liderler yakalanıp gerekirse öldürülecek.
İsyancılara yapılan her silahlı müdahalede olası bir dış müdahaleyi engellemek için en fazla 20 kişi öldürülecek.
Muhaliflerin videolarında teknik ekipler tarafından göstericilerin arasına boşluklar yerleştirilecek. Görüntüler bu şekilde devlet televizyonunda yayınlanarak muhaliflerin sayısının azlığı dile getirilecek.

GENÇLER TEHDİT EDİLECEK

Devlet görevlilerine ve güvenlik yetkililerinin ailelerine Suriye bayrakları ve Beşar Esad posterleri dağıtılacak. Bu kişilerin uzun konvoylar halinde rejime destek gösterileri yapması sağlanacak. Bu konvoylara katılan araçlara ambulans sirenine benzer ses donanımları takılacak.
Suriye film endüstrisinde rejime bağlı olduklarından emin olduğumuz figürler protesto bölgelerinde rejim yanlısı konuşmalar yapacak. Daha önceden gözaltına alınan ünlüler de bu tür konuşmalar yapmaya zorlanacak.
Gençleri askerlik şubelerine çağırarak isyana katılmaları durumunda orduya alınacakları korkusu yaratılacak.
Kontrolden çıkan bölgelerde güvenlik güçleri geri çekilecek, buralara suçlular gönderilerek kaos oluşturulacak.
Hristiyan ve Dürzi azınlıkları kendi saflarımıza çekmek için girişim yapılacak.

Haberin Devamı