Gündem 'Esas benim ruh halim bozuk'

'Esas benim ruh halim bozuk'

Paylaş
'Esas benim ruh halim bozuk'

Tecavüz sanığı şampiyon güreşçiden Adli Tıp raporuna ilginç savunma...

Dünya üçüncüsü güreşçi 24 yaşındaki Recep Çakır, tecavüz ettiği ileri sürülen kıza Adli Tıp'ın ‘beden ve ruh sağlığı bozulmuştur’ raporu verildiğini öğrenince, “Esas benim ruh halim bozuk” diyerek savunma yaptı.

Haberin Devamı

Hindistan’da 2007 yılında yapılan Ordulararası Askeri Olimpiyatlar’da dünya üçüncüsü olan ve Kırkpınar’da başpehlivanlık için güreşen Recep Çakır, memleketi Korkuteli’nde gördüğü, ancak hiç tanımadığı 23 yaşındaki G.C.’ye aşık oldu. Recep Çakır, kendisine karşılık vermeyen üniversite mezunu G.C.'yi, 2 Haziran 2008 günü annesi S.C.’nin yanında çarşıya çıktığı gün kaçırarak ormanlık alana götürdü.

EREKTE OLAMADI

İddiaya göre, burada genç kıza tecavüz etmeye kalkışan Çakır, erekte olamayınca, parmağı ile G.C.'nin bekaretini bozdu. Olayın ardından milli güreşçi Recep Çakır, yanında bulunan yeğeni Emin Toksöz, arkadaşı Mehmet Hanedan, Osman Şefik Delioğlu ve olaya yardım eden Duraliler Köyü muhtarı Atilla Zeybek tutuklandı. Önceki duruşmalarda tutuklu sanıklardan Delioğlu, Toksöz, Hanedan ve Zeybek tahliye edildi.

Haberin Devamı

Milli güreşçi Recep Çakır ve ona yardım eden 4 arkadaşının yargılanmasına Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. ‘Cebir, tehdit, hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘nitelikli cinsel saldırı’, ‘mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırı’, ‘silahla kasten yaralama’, ‘silahla tehdit’, ‘ruhsatsız silah satın alma, taşıma ve bulundurma’ suçlamasıyla haklarında 20 yıldan 35 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar dünkü duruşmada yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmada mağdur G.C.'ye İstanbul Adli Tıp 6'ncı İhtisas Dairesi'nden verilen ‘beden ve ruh sağlığı bozulmuştur’ raporu mahkemeye ulaştı.

‘ONUN RUH HALİ İYİ'

Duruşmada Adli Tıp raporunun okunmasının ardından sanık Recep Çakır, G.C.’yi kastederek, “Onun ruh hali gayet iyi. Benim ruh halim ondan daha bozuk. Aylardır tutukluyum” dedi.

Sanık avukatlarından Hüseyin Duygulu ise G.C.’nin bekaret raporuyla iligili çelişkiler bulunduğunu savunarak, “G.C. ifadesinde regl olduğunu belirtiyor. Ancak iki kez peşpeşe alınan raporunda bu ayrıntıya yer verilmemiş” diye konuştu.

G.C.’nin psikolojik tedavisinin halen devam ettiği belirtildi. Duruşma Adli Tıp Kurumu raporuna karşılık avukatların savunma vermeleri için 23 Şubat tarihine ertelendi.

Haberin Devamı

Teslime TOSUN/ANTALYA, (DHA)