Dünya Eşcinsel bakan istifa etti

Eşcinsel bakan istifa etti

Paylaş
Eşcinsel bakan istifa etti

Avustralya'nın New South Wales Eyaleti'nde Ulaştırma Bakanlığı yapan David Campbell'ın, bir 'Gay Seks Kulübü'ne girerken görüntülenmesi istifasına neden oldu

Evli ve 2 cocuk babası Bakan'ın eşcinsellere ait seks kulubüne geliş ve giriş anları Avustralya’da yayın yapan Kanal 7 televizyonunca görüntülendi.

Sidney’in Doğu bölgesinde kaydedilen görüntülerin medyaya yansıması ile birlikte NSW Parlementosu’ndaki Ulaştırma Bakanlığı görevinden istifasını Başbakan Kristina Keneally’e sunan David Campbell’in bu kararı kabul edildi.

David Campbell’ın Başbakan Kristina Keneally’e 25 yıldır eşcinsel olduğunu ve bu sırla yaşadığını söylediği öğrenildi. Yaşananların ardından eşi, ailesi, arkadaşları ve toplumdan özür dileyen David Campbell, ilerleyen günlerin ailesi ve arkadaşları için çok zor olacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı görevine Sanayi Bakanı John Robertson getirildi. Yaşanan skandal NSW’deki Labor hükumetinin ilk sabıkası değil. 2006 yılında da Bakan Milton Orkopoulos, çocuk pornosu suçundan 13 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Muzaffer ÖZÇELİK/NEW SOUTH WALES (DHA)

Haberin Devamı