Türkiye (Son Dakika) 'Eşcinsel diye vahşice öldürdüler'

'Eşcinsel diye vahşice öldürdüler'

Paylaş
'Eşcinsel diye vahşice öldürdüler'

Hatay'ın İskenderun ilçesinde boğulmuş ve kafası ezilerek öldürülmüş vaziyette bulunan Ferhat İ.'nin cinayeti aydınlandı

POSTA.COM.TR

Haberin Devamı

21 Kasım 2013 tarihli haberde, Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır kokular gelen evde 27 yaşındaki Ferhat İ.'nin elleri kelepçeli, ayakları ve ağzı bağlı halde cesedi bulunmuştu. Pınarbaşı Mahallesi 226 Sokak’ta 4 gün önce Suriyeliler tarafından kiralanan evden kötü kokular gelmesi üzerine komşular durumu polise bildirmişti. Bunun üzerine olayla ilgili 3 Suriyeli gözaltına alınıştı.

Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı, adli tabip ve polis, uzun süre evde araştırma yaptıktan sonra, İ’nin cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti. Antakyalı olduğu belirlenen İ’nin eşinin de geçen pazar bir bebek dünyaya getirdiği öğrenilmişti.

Cinayeti aydınlatan, kaosGL.org’a konuşan, adını vermek istemeyen bir İskenderun LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel veya travesti) toplumu üyesi, Ferhat İ'nin öldürülmesinin bir nefret cinayeti olduğunu, kendisini İskenderun Atatürk anıtının yanındaki parktan tanıdıklarını söyledi. İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ise cinayetin ardından Ferhat İ'nn yazıştığı kişileri ifadeye çağırdı.

Haberin Devamı

AİLESİ SESSİZ KALDI

Şüpheli Suriye vatandaşlarının üçünün de serbest bırakılması üzerine “katil yakalansın sadece başka bir şey istemiyorum” diye konuşan tanık, olayın unutturulmaya çalışıldığını, ailesinin de bu duruma sessiz kaldığını ifade etti.

'YANAĞIMDAN ÖPÜP ÖLÜME GİTTİ'

kaosGL.org’a gönderilen ve “basının gizlediği bir nefret cinayetini aktarmak istiyorum” diyen iletide ise cinayet öncesinden tanıklığa yer veriliyor:

“İskenderun’da Atatürk anıtının yanında çardaklardan oluşan bir park var. Biz arkadaşlarla orada takılırken daha önce hiç görmediğimiz birini gördük, kalın parlament mavisi ceketi, esmer, komik kaşları olan ve erkeksi suratına yaptığı tuhaf makyajıyla öldürülen kardeşimiz. Biz azınlık olduğumuz için yeni arkadaşlar edinmek istedik ve yanına gittik, laf attık, ama sürekli kaçıyordu hiç pas vermedi. Ertesi günü yine parkta arayış içindeydi. Yanına gittim, arkadaşlarım adına özür diledim. Bana kendisini “Burak” olarak tanıttı ama aslında Antakyalıymış, her şeyi öldükten sonra öğrendim, aslında kaşlarını almamasından evli olduğunu anlamalıydım ama hiç şüphelenmedim.'

Haberin Devamı

Tanık, İ.'le öldürülmeden önce yaptığı telefon görüşmesinde ise, Suriyeli bir adamla buluşmaya gittiğini kendisine söylediğini belirtti.

kaosGL.org’un iddialarına karşılık olarak İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro,15 Kasım’da yeni baba olan ve 17 Kasım’da öldürülen Ferhat İ'nin öldürülmesinin nefret cinayeti olduğunu henüz resmi olarak açıklamadı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.