Gündem 'Eşcinsel ilişki teklif etti, öldürdüm'

'Eşcinsel ilişki teklif etti, öldürdüm'

Paylaş
'Eşcinsel ilişki teklif etti, öldürdüm'

Ercan Cumhur, ilk kez parkta gördüğü iki kişiyi kendisine eşcinsel ilişki teklif ettiği için öldürdüğünü söyledi

Çorum’da 33 yaşındaki Hasan Keleş ile 49 yaşındaki Recep Berker’i öldürdüğü iddiasıyla yakalanan 28 yaşındaki Ercan Cumhur, “Her ikisini de tanımam. Parkta alkol alıyorlardı. Beni de davet ettiler. Beraber içmeye başladık. Hasan uyudu. Recep benim yanaklarıma dokunmaya başladı ve eşcinsel ilişki teklif etti. Ben de sinirlenip onu bıçakladım. Ama Hasan’a hiçbir şey yapmadım” dedi.

Haberin Devamı

Olay, geçen 31 Mart günü meydana geldi. Bahçelievler Mahallesi’ndeki Pirbaba Çay Bahçesi’nde çalışanlar sabah yerde iki kişinin cansız yattığını görünce polise haber verdi. Gelen polisler, cesetlerin Hasan Keleş ve Recep Berker’e ait olduğunu belirledi.

Olay yeri inceleme ekipleri Recep Berker’in vücudunda 29 bıçak darbesine rastlarken, Hasan Keleş’in cesedinde herhangi bir darp ya da yaralama izi tespit edemedi. Alkol komasından öldüğü tahmin edilen Hasan Keleş’in cesedi otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

CİNAYETİ PARMAK İZİ VE MOBESE ÇÖZDÜ

Cinayet sonrasında geniş çaplı soruşturma başlatan Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, MOBESE kayıtlarında parka giren tüm kişileri tek tek tespit etti. Cinayette kullanılan bıçaktan alınan parmak izlerinin daha önceden uyuşturucu madde ve adam yaralamadan sabıkası olan Ercan Cumhur’a ait olduğu tespit edildi. Ercan Cumhur, dün gece düzenlenen operasyonla Bahçelievler Mahallesi Bahar Caddesi’ndeki evinde yakalandı.

Haberin Devamı

‘BİRİNİ ÖLDÜRDÜM, DİĞERİNE BİRŞEY YAPMADIM’

Polisteki sorgusunda cinayeti itiraf eden Ercan Cumhur, şunları anlattı: “Eve giderken parktan geçiyordum. Daha önceden tanımadığım iki kişi alkol alıyorladı. Benim de canım sıkılıyordu. ‘Gel beraber içelim’ dediler. Ben de onlarla birlikte alkol almaya başladım ve isimlerinin Recep Berker ile Hasan Keleş olduğunu öğrendim. Bir süre alkol aldıktan sonra Hasan Keleş, uykusunun geldiğini söyleyerek parktaki bir banka uzandı ve sızdı. Bu sırada Recep Berker, benim yanaklarıma dokunmaya başladı ve eşcinsel ilişki teklif etti.

Bu sırada Recep’in belindeki bıçağı gördüm. Sinirlendim, kafam dönmüştü. Bir anda bıçağı alıp Recep’in vücuduna saplamaya başladım. Ama kaç bıçak darbesi vurdum hatırlamıyorum. Hasan da iyice sızmıştı. Sesleri bile duymadı. Ben Hasan’a hiçbir şey yapmadım. Ben sadece Recep’i bıçakladım.”

Ankara Adli Tıp Kurumu’ndan Hasan Keleş’in ölüm nedenini belirtir rapor henüz çıkmadı. Ercan Cumhur ise çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı