Gündem Eşcinsel ilişki teklifine çifte cinayet

Eşcinsel ilişki teklifine çifte cinayet

Paylaş
Eşcinsel ilişki teklifine çifte cinayet

Çorum'da Hasan Keleş ile Recep Berker'in ölü bulunmasıyla ilgili olarak tutuklanan Ercan Cumhur hakkında, ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı

Bahçelievler Mahallesi'ndeki Pirbaba Çay Bahçesi'nde çalışanlar sabah yerde iki kişinin cansız yattığını görünce polise haber verdi.

Polis, cesetlerin Hasan Keleş ve Recep Berker'e ait olduğunu belirledi. Olay yeri inceleme ekipleri Recep Berker'in vücudunda 29 bıçak darbesine rastlarken, Hasan Keleş'in cesedinde herhangi bir darp ya da yaralama izi tespit edemedi.

Keleş'in cesedi otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılan incelemede Keleş’in alkol komasına girerek öldüğü tespit edildi.

CİNAYETİ PARMAK İZİ ÇÖZDÜ

Cinayet sonrasında ele geçirilen bıçaktan alınan parmak izlerinin daha önceden uyuşturucu madde ve adam yaralamadan sabıkası olan Ercan Cumhur'a ait olduğu tespit edildi.

Cumhur, olaydan 20 gün sonra düzenlenen operasyonla yakalandı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"CİNSEL İLİŞKİ TEKLİF ETTİ, ÖLDÜRDÜM"

Polisteki sorgusunda cinayeti itiraf eden Ercan Cumhur, “Eve giderken parktan geçiyordum. Daha önceden tanımadığım iki kişi alkol alıyordu. Benim de canım sıkılıyordu. ‘Gel beraber içelim’ dediler.

Ben de onlarla birlikte alkol almaya başladım. Bir süre alkol aldıktan sonra Hasan Keleş, uykusunun geldiğini söyleyerek parktaki bir banka uzandı ve sızdı.

Bu sırada Recep Berker, benim yanaklarıma dokunmaya başladı ve cinsel ilişki teklif etti. Bu sırada onun belindeki bıçağı gördüm. Sinirlendim, kafam dönmüştü. Bir anda bıçağı alıp Recep'in vücuduna saplamaya başladım.

Ama kaç bıçak darbesi vurdum hatırlamıyorum. Hasan’da iyice sızmıştı. Sesleri bile duymadı. Ben Hasan'a hiçbir şey yapmadım. Sadece Recep'i bıçakladım” dedi.

Olaydan 7 ay sonra Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açan Cumhuriyet Savcısı, Recep Berker’i öldüren Ercan Cumhur için ömür boyu hapis cezası istedi. Cumhur’un yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kemal KARADAĞ/ÇORUM (DHA)