Dünya Eşcinsel Suudi prensten sığınma talebi

Eşcinsel Suudi prensten sığınma talebi

Paylaş
Eşcinsel Suudi prensten sığınma talebi

İngiliz Daily Mail gazetesi, Suudi Prens Ali Ahmed Asseri'nin, eşcinsel olduğu ve Yahudi bir kadınla dostluğu bulunduğu için ABD'den sığınma hakkı istediğini yazdı

Haberde, Suudi Arabistan'ın Los Angeles Konsolosluğu Birinci Sekreteri olan Ahmed Asseri’nin, eşcinsel ve Yahudi bir kadınla dost olduğunu öğrenen üstlerinin, diplomatik pasaportunu yenilemeyi reddettikleri ve görevine son verdikleri belirtidi.

Suudi prens, Amerikan NBC televizyonuna gönderdiği elektronik postada, “Yaşamım burada büyük tehlike altında ve eğer Suudi Arabistan’a dönersem beni öldürecekler” dedi.

NBC kanalı, Suudi prensin ayrıca bir Suudi internet sitesine mektup göndererek, ülkesinin geri kalmışlığı ve İslam’ın hoşgörüsünü bozan militan imamları eleştirdiğini bildirdi.

NBC, Suudi diplomatın ayrıca bu mektubunda ABD’de yaşayan Suudi kraliyet ailesi mensupları hakkında şaşırtacak ve utandıracak bilgileri kamuoyuna açıklamakla tehdit ettiğini kaydetti.

Suudi Arabistan’ın Birleşmiş Milletler delegasyonunda görevli Muhammed El Hilevi adlı bir diplomat, ülkesini terörizme destek olmakla suçlayıp, insan hakları uygulamalarını eleştirdikten sonra ABD’den sığınma hakkı almıştı.

Alpaslan DÜVEN/LONDRA (DHA)

Haberin Devamı