Dünya Escobar'ın eski tetikçisine tutuklama talebi

Escobar'ın eski tetikçisine tutuklama talebi

Paylaş
Escobar'ın eski tetikçisine tutuklama talebi

Kolombiya'da savcılık, uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar'ın eski sağ kolu ve tetikçisi Jhon Jairo Velasquez'in şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle yeniden tutuklanmasını talep etti

Savcılıktan yapılan açıklamada, Jhon Jairo Velasquez'in, Kolombiya polisinin ABD tarafından aranan uyuşturucu kaçakçısı Juan Carlos Mesa'nın doğum günü partisine aptığı baskında, Mesa'nın yanında bulunduğu belirtildi.

Savcılık yetkilileri, Velasquez'in aranan bir suçluyla ilişki kurarak şartlı tahliye koşullarını "açıkça ihlal ettiğini", bu nedenle yeniden tutuklanarak hapse konulması için mahkemeye başvurduklarını açıkladı.

Mesa'nın Medellin eyaletindeki malikanesine yapılan baskında 40 bin dolar nakit paranın yanı sıra çok sayıda kaçak silah, mücevher ve kayıtsız lüks araç ele geçirildiği bildirildi.

Uyuşturucu karteli lideri Escobar'ın hayatta olduğu dönemde en yakın adamlarından biri olan ve çetenin tetikçiler grubunu yöneten "Temel Reis" lakaplı Velasquez, çetenin işlediği ve aralarında cumhurbaşkanlığı adaylarına düzenlenen suikastların da olduğu yüzlerce cinayeti itiraf etmişti. Velasquez, 22 yıl hapis yattıktan sonra 2014 yılında şartlı tahliye edilmişti.

Velasquez tahliye edildikten sonra yazdığı kitaplar ve video paylaşım sitesi YouTube'da güncel konuları yorumladığı ve gençlere suçtan uzak durmalarını nasihat ettiği videolarıyla gündeme geliyordu.

Velasquez, her ne kadar işlediği suçlardan duyduğu pişmanlığını dile getirse de halen eski patronuna olan bağlılığını ve saygısını dile getirmekten çekinmiyordu. Eski tetikçi, 2013 yılında El Tiempo gazetesine verdiği demeçte, "Eğer Pablo Escobar bugün yeniden doğacak olsa hiç düşünmeden yine onunla birlikte yürürdüm" ifadelerini kullanmıştı.

AA

Haberin Devamı