Gündem Eşe yumruğa 4 yıl hapis

Eşe yumruğa 4 yıl hapis

Paylaş
Eşe yumruğa 4 yıl hapis

Gaziantep'te yemek yapmadığı için eşi Arzu Kıraç'ın gözüne yumruk atan İmam Hüseyin Kıraç'a 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi

Seyyar tezgahta çorap satan İmam Hüseyin Kıraç, 18 Haziran 2009 günü akşamı Gündoğdu Mahallesi’ndeki evine geldi. ‘Acıktım, bana yemek hazırla’ dediği 2 çocuğunun annesi eşinin ‘Evde bir şey yok’ yanıtına öfkelenenen Kıraç, eşi Arzu Kıraç’a yumruk atıp sağ gözünün altındaki derinin yırtılmasına neden oldu.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan kadın tedavi edildi, ancak yüzünde iz kalacağı belirtildi. ‘Eşini döverek yüzünde sabit iz bırakır şekilde kasten yaralama’ suçundan Gaziantep 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan İmam Hüseyin Kıraç, karar duruşmasında, “Moralim bozuktu, biraz da alkollüydüm. Eşime yemeği hazırlamasını söylediğimde ters cevap verdi. Alkolün de etkisiyle kendimi kaybederek eşime bir kez vurdum. Sonra pişman oldum” diyerek kendini savundu.

EŞİ ŞİKAYETÇİ OLMADI AMA

Arzu Çakır da eşinden şikayetçi olmadığını belirtere, “Eşim eve alkollü geldi. Benden yemek hazırlamamı istedi. Evde yiyecek bir şey olmadığını söyleyince yumruk attı.

Olay sırasında ben eşime hakaret etmedim. Şimdi birlikte yaşıyoruz. Eşimden şikayetçi değilim” dedi.

Mahkemenin suçlu bulduğu öfkeli koca, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tahrik şartları oluşmadığı da göz önüne alınarak indirim yapılmadı.

Hakkındaki karar Yargıtay'da onandığı takdirde hapse girecek olan İmam Hüseyin Kıraç, daha önce ‘kaçak elektrik kullandığı için’ verilen, ancak tecil edilen 6 ay 20 gün hapis cezasını da çekecek.

Mehmet BULUT/GAZİANTEP (DHA)