Spor Alex: Tabata en iyilerden biri

Alex: Tabata en iyilerden biri

Paylaş
Alex: Tabata en iyilerden biri

Alex: Tabata en iyilerden biri

Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex de Souza, Fenercell’in yeni uygulamasıyla taraftarların SMS ile gönderdiği soruları yanıtladı.
Brezilyalı futbolcu, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’ndeki basın odasında, tercüman Samet Güzel aracılığıyla Fenercell hatlarından kısa mesaj gönderen taraftarların sorularını, internet ortamında görüntülü olarak yanıtladı. Alex ile yapılan sohbeti, taraftarlar www.fenercell.tv adresli internet sitesinden canlı izledi. Fenerbahçe’nin kaptanı, yaklaşık bir saat süren sohbette 39 soruyu yanıtladı.

-SORULAR VE ALEX’İN CEVAPLARI-

Taraftarların sorularından bazıları ve Alex’in cevapları şöyle:
Soru: Bu sene hem Türkiye’de, hem Avrupa’da şampiyon olabilir miyiz?
Alex: Henüz sezonun başı, fakat Fenerbahçe gerek lige, gerek Avrupa’ya iyi başladı. Gücümüz var, bu iki kulvarda da şampiyon olabiliriz.
Soru: Futbolu ne zaman nerede bırakmak istiyorsun?
Alex: Ne zaman olduğu hakkında net bir yorum yapamıyorum. Bitireceğim yer Curitiba olabilir. 2 sene Fenerbahçe ile kontratım devam ediyor. Bitince oturup, konuşuruz. Kulübüm benimle devam etmek istemezse, Fenerbahçe’ye teşekkür edip, kararımı vereceğim. Eğer kulübümüzün benimle devam etme kararı olursa, kariyerime Fenerbahçe’de son verme ihtimalim çok yüksek.

-"EN SEVİNDİĞİM MAÇ 2-1’LİK BEŞİKTAŞ MAÇI"-

Soru: En sevindiğin ve üzüldüğün maçlar hangileri?
Alex: En üzüldüğüm maç, şampiyonluğu kaybettiğimiz sene Manisa’da, Manisaspor’a 5-3 yenildiğimiz maçtır. En fazla sevindiğim maç da Zico döneminde 2-1 Beşiktaş’a karşı deplasmanda kazandığımız galibiyetti.
Soru: Türk olmayı düşünüyor musun?
Alex: Bu konu hakkındaki olumlu düşüncelerimi her zaman söylemişimdir. Bu düşüncemi başkanımızla da paylaştım, fakat şu anda kanunlar nedir bilemiyorum. Böyle bir imkan olursa seve seve Türk olmayı düşünürüm.
Soru: Futbolcu olmasaydın ne olmak isterdin?
Alex: Küçüklüğümden beri futbolcu olmak istedim, tek hayalim futbolcu olmaktı. Aksi bir durumu hiç düşünmedim.

-"ZİCO’YU ÖRNEK ALDIM"-

Soru: Brezilya’da, Fenerbahçe’nin popülaritesi ne durumda? Türkiye Ligi maçlarının Brezilya’da yayınlanmasını nasıl buluyorsun?
Alex: Brezilya’da Türkiye liginin maçlarının yayınlanmasını olumlu buluyorum. Türkiye’de birçok Brezilyalı futbolcu var. Brezilya’da bir kanal Türk liginin maçlarını Brezilya halkına sunmaya başladı. Brezilya’da Fenerbahçe’nin popülaritesi son yıllarda artmış durumda. Bunun nedeni, Fenerbahçe’de birbirinden kaliteli Brezilyalı futbolcuların olmasıdır. Ayrıca buraya Zico geldi. Brezilya futbolunda 3 isim sayarsanız, Zico en başta gelecek isimlerdendir. Bunların yanında Fenerbahçe’nin kendi büyüklüğü ve elde ettiği başarılar da Brezilya’da popüler yapan nedenlerden bir tanesi.
Soru: Yedek kalırsan tepkin olur mu?
Alex: Tepkim, sadece çalışıp, tekrar takıma girmek olur.
Soru: Frikik gollerine ara mı verdin, yoksa sakatlığın mı bunun için engel?
Alex: Zico’un ilk senesinde fubis bölgemde bir sakatlığım vardı. Duran topları kullanmakta sıkıntı çekiyordum. Ondan sonra engelleyen bir sakatlık yok. En kısa zamanda frikik golleri çıkacaktır.
Soru: Türkiye’de, Fenerbahçe olmasa hangi takımda oynardın?
Alex: Bunu Fenerbahçe’yi tanımadan sorsaydınız, herhangi bir takım derdim. Fenerbahçe’yi gördükten sonra, Türkiye’de başka kulüpte oynamak istemiyorum.
Soru: Örnek aldığın futbolcu var mı?
Alex: Zico her zaman için benim aynam olmuştur. Küçüklükten beri onu izledim ve hep onu örnek aldım.
Soru: Fenerbahçe’ye geldiğinden beri kulüp olarak büyük değişim yaşıyoruz. Bu değişim daha ne kadar devam eder?
Alex: Fenerbahçe son zamanlarda, her zaman için daha iyiye gitme yolunda sürekli adımlar atıyor. Her geçen gün büyümeye devam ediyor. Aldığımız şampiyonluklar ve 2 sene önce Avrupa’da aldığımız başarının, neler yapabileceğimizi gösterdiğini düşünüyorum.
Soru: Brezilya Milli Takımı’na seçilmeyişini nasıl yorumluyorsun?
Alex: Hocanın tercihi.

-"KADROMUZ BAŞARI İÇİN YETERLİ"-

Soru: Türkiye’de istediğin kariyere ulaştığını düşünüyor musun?
Alex: Burada da başarılı olduğumu, bir gün gidersem saygı duyulan bir oyuncu olarak gideceğimi düşünüyorum.
Soru: Futbolu bıraktıktan sonra Fenerbahçe’de görev almak ister misin?
Alex: Fenerbahçe ile ilişkim ömrüm boyunca devam edecektir. Buradan ayrıldıktan sonra Fenerbahçe taraftarı olarak kulüple bağım olacak. Görev alır mıyım, almaz mıyım bilmiyorum, ama her zaman Fenerbahçe’nin içinde olacağım.
Soru: Daum ile birlikte değişim yaşanıyor. Kadromuz Avrupa için yeterli mi?
Alex: Avrupa’da başarı için kadromuz yeterli. Zaman geçtikçe takımımızın daha fazla oturacağını ve gerek Türkiye’de gerek Avrupa’da başarıların bizimle olacağını düşünüyorum.

Devamı 2. sayfada...

-"GÜİZA GOL KRALI OLUR"-

Soru: Bu sene kim gol kralı olur?
Alex: Güiza olur.
Soru: Fenerbahçe’nin eksikleri sence neler?
Alex: Eksikler elbette vardır. Önemli olan bu eksikleri gidermek için neler yaptığınızdır. Yönetim elinden geleni yapıyor. Biz de elimizden geleni yaparak, bu takımı başarıya ulaştırmalıyız.
Soru: Kariyerinde toplam kaç gol attın?
Alex. Net olarak söyleyemiyorum, ama 310 ile 320 arasındadır.

-"SAĞ BEKE OYUNCU ALINMASI UYGUN OLURDU"-

Soru: Yeni bir transfer gerekli mi, gerekliyse nereye?
Alex: Bir oyuncu alınsaydı, sağ beke alınması uygun olurdu, çünkü o mevkide sadece Gökhan görünüyor. Gökhan’ın olmadığı zamanda orada birinin olması iyi olurdu.
Soru: Maradona mı, Pele mi iyi oyuncuydu?
Alex: Pele’yi oynarken izlemedim, Maradona’yı izleme fırsatı buldum. Gerçekten fantastik bir oyuncuydu, ancak babamın, izleyenlerin anlattığı kadarıyla Pele gibi bir oyuncu daha dünyaya gelmemiş.
Soru: Birikimlerini nasıl değerlendiriyorsun?
Alex: Aileme yatırım yapıyorum. Ailem her zaman bize yatırım yapmıştı. Ben de bundan sonraki yaşantımda rahat olabilmem için aileme yatırım yapıyorum.
Soru: Takımda en iyi geçindiğin ve sevdiğin kim?
Alex: Burada çok uzun süredir oynuyorum, iyi anlaşamadığım yok gibi bir şey. Şu an en fazla yakın olduğum kişi Bilica.

-"BURSASPOR MAÇINI KAZANMAK İSTİYORUZ"-

Soru: Pası nasıl istediğin yere atıyorsun, mimarlık mı okudun?
Alex: Futbol zor bir oyun, fakat aynı zamanda da kolay. Zor olan kısmı basit oynamak. Futbolun sırrı basit oynamak.
Soru: Bursa maçıyla ilgili yorum yapar mısın?
Alex: Zor bir maç. Bursaspor, oynaması en güzel takımlarından biri. Gerek stadı, gerek taraftarlarıyla mükemmel bir futbol ortamı yaratıyorlar. Elbette kazanmak istiyoruz.
Soru: Fenerbahçe tarihinde merak ettiğin, tanımak istediğin oyuncu var mı?
Alex: Bir gün oturup Lefter ile konuşma fırsatını yaratmak isterdim. Bu kulüp adına en büyük futbolculardan biri. Eğer böyle bir fırsat yaratıp, oturup konuşabilirsem mükemmel olur.
Soru: Futbol takımı içinde grupçuluk var mı?
Alex: Grupçuluk kesinlikle yok. Sadece birbiriyle iyi geçinen insanlar olabilir.

-"BÜYÜK KIZIM MARIA KENDİNİ TÜRK HİSSEDİYOR"-

Soru: Eşin ve çocukların da Türkiye’de olmaktan mutlu mu? Türkçe öğrenebildin mi? Bir iki kelime Türkçe konuşabilir misin?
Alex: (Türkçe olarak) Teşekkürler. Eşim ve çocuklarımla Türkiye’de olmaktan çok mutluyum. Büyük kızım Maria, Türk milli marşını söylüyor, Türkçe anlıyor. Brezilyalıdan daha fazla Türk hissettiğini söyleyebilirim. Türkçeyi anlıyorum, fakat ufak tefek sıkıntılar oluyor.
Soru: Roberto Carlos’un ocak ayında gideceği söyleniyor, ne diyorsun?
Alex: Bana Roberto Carlos’un söylediği bir şey yok. Benim düşüncem, Fenerbahçe’de kontratını bitirir.
Soru: Maçlarda hakeme itiraz edilmesini nasıl yorumluyor? Zaman zaman sen de itiraz ediyorsun. Bu normal mi?
Alex: Elbette normal buluyorum. Hakemin kararından farklı düşüncedeyseniz, itiraz etmek gayet normal.

-"TABATA, LİGDEKİ EN İYİ YABANCILARDAN BİRİ"-

Soru: Senden başka Türkiye’de en iyi yabancı kim?
Alex: Tabata, ligdeki en iyi yabancılardan biri.
Soru: Aziz Yıldırım nasıl bir başkan?
Alex: Takımına, camiasına aşık, her zaman takımının ve camiasının menfaatleri doğrultusunda hareket eden bir başkan. O da hayallerini gerçekleştirmek için mesai harcıyor, her zaman için en iyisini istiyor.
Soru: Yabancı kontenjanı serbest bırakılmalı mı?
Alex: Ligi daha güçlü kılmak, aynı zamanda rekabeti arttırmak adına en azından Avrupa içindeki transferlerde bir serbestlik tanınabilir.
Soru: Taraftarımız bu sezon ne yapmalı?
Alex: Manisaspor ve Sion maçında gösterdikleri o destek bütün sezon devam ederse, en iyi şeyi yapmış olurlar. Bu maçlarda, kötü oynadığımız zamanda bize verdikleri destekle aldığımız galibiyette büykü pay sahibi oldular.

2

Haberin Devamı