Gündem Eşek sütünden sabun ürettiler

Eşek sütünden sabun ürettiler

Paylaş
Eşek sütünden sabun ürettiler

Astımdan kansere kadar birçok hastalığa iyi geldiği iddia edilen eşek sütünden alternatif kozmetik ürünleri yapılmaya başlandı

Muğla Yatağan'da eşek sütü üretimi yapan Musa Karaçam, bir eşekten günde en fazla 750-800 gram süt alabildiklerini belirterek "Türkiye’nin bir çok yerinden evimize hastalar geliyor ve eşek sütü alıyor. İsteyenlere de otobüslerle eşek sütü gönderiyorum. Özellikle son günlerde Ankara, İzmir, Aydın ve İstanbul’dan hastalar eşek sütü almaya geliyor" dedi.

Haberin Devamı

GÜZELLİK UZMANI TAVSİYE ETTİ

Bir güzellik uzmanının tavsiyesi ile eşek sütünden sabun yapmayı tavsiye ettiğini anlatan Musa Karaçam, "Eşek sütü ve sabun almak için bazı doktorlar da evimize geliyor. Kendileriyle sürekli görüşüyoruz. Vitamin ve mineral yönünden zengin olan eşek sütünün yaşlandırmayı geciktirici özelliği bulunduğu öne sürülüyor. Avrupa piyasasında buna yönelik krem, sabun ve şampuan gibi pek çok kozmetik ürün kullanıma sunulmuş durumda" diye konuştu.

KURSA GİDİP ÖĞRENDİ

Sabun yapmayı öğrenmek için kursa gittiğini anlatan Musa Karaçam'ın eşi Şükran Karaçam ise sabunun kaşıntı, saç dökülmesi ve sinizüte iyi geldiğini söyledi. Şükran Karaçam numune olarak Havai ve Katar’a da gönderdikleri sabunun patentini almak için başvuru yaptılarını belirtti.

Haberin Devamı

AA