Siyaset Eşekli zam protestosu
Paylaş
Eşekli zam protestosu

Sivas'ta Türkiye Partisi (TP) İl Teşkilatı tarafından mazot ve benzine yapılan zamlar ilginç bir açıklamayla protesto edildi

4 Mart tarihinde Ak Parti hükümetinin icraatlarını eleştirmek için meydana 25 günlük buzağı getiren ve bu nedenle hayvana işkence ettiği gerekçesi ile hayvan severlerin tepkisini çeken TP İl Teşkilatı bu kez eşekli eyleme imza attı.

Abdüllatif Şener'in Genel Başkanlığı'nı yaptığı TP'nin Sivas Teşkilatı bu kez yaptıkları eylemde 3 eşek kullandı. Ak Parti iktidarının çalışmalarına vurgu yapılan eylemde mazot ve benzine yapılan zamlar ile yol yardımları eleştirildi.

Parti teşkilatı tarafından kent meydanına getirilen 3 eşekten ikisi kalın iplerle yakıtı olmayan bir traktöre, diğer eşek ise bir otomobilin önüne bağlandı.

Eşeklerin üzerine ise 'Alem gidiyor aya biz kalırız yaya', 'Yol yardımı', 'Eşeğe gam mazota zam', 'Samana ne zaman zam gelecek' ve 'Hiiii.... dönüş bana' yazılı dövizler asıldı.

Halkın zamlar nedeniyle araçlarına yakıt alamadıklarına vurgu yapılan eylemde mazot ve benzini olmayan traktör ve otomobil, önlerine bağlanan eşekler tarafından çekilerek hareket ettirildi.

Eyleme getirilen hayvanlardan birinin bir 13 Mart tarihinde kentte otopark fişi kesilerek alnına tutuşturulan Murat Karaca'ya ait eşek olması dikkat çekti.

Hilal Yüksel-Hakan Kaleli/SİVAS (DHA)

Haberin Devamı