Gündem Esenler otogarını su bastı

Esenler otogarını su bastı

Paylaş
Esenler otogarını su bastı

Esenler otogarını su bastı

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış, su baskınlarına yol açıyor. Sağanak yağmur nedeniyle Büyük İstanbul Otogarı'nın Esenler girişi su altında kaldı. Bazı araçlar alt geçitte mahsur kaldı. Otobüsler bile yükselenen sular yüzünden ilerleyemedi. Çevredeki esnaf, taşkının dükkanlarına girmemesi için kendince önlemler aldı. Rögar kapaklarının da patlaması, suyun daha da taşmasına neden oldu. Dükkanı su altında kalan tamirci Hüseyin Süskesen ve Tahsin Tarı, suyun kanalizasyon kapaklarından birden fışkırdığını, bir müddet sonra ikinci bir patlama sesi duyarak suların tekrar yükselip, bu hale geldiğini belirtti. Dükkanı sular altında kalan vatandaşlar, "Dükkanda çalışıyorduk, birden sular yükseldi. Toprağın çökmesi akışı engelledi, belediyenin botları bizi kurtardı. Bot ile kurtarılan 70 kişiyiz. Maddi zararımız çok. Tam belli değil, su çekilince bakacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Otogar'ın Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tekin ise, "Etkili yağış değil, etkili yağış burada yıllardan beri oluyor. Can kayıpları yaşanan bir an önceki felakette bile burada sorun yaşanmadı. Bugünkü neden, Terazidere bölgesindeki Ayvalıdere kollektörünün tıkanmasından kaynaklanan bir sebep. olcuların sevkinde de bir problem yok. Ancak tıkalı olan yer açılmadığı sürece bu problem yaşanacağa benziyor. İSKİ Ayvalıdere Kollektörü diye adlandırıyor. Otogarın altından geçen büyük kanallar var. Otogar dışındaki bir bölgedeki çökmeden bahsediliyor. Can kaybı söz konusu değil" dedi.

Öte yandan yağış E-5 Karayolu Kumburgaz Mevkii'ndeki su baskınına neden oldu. Edirne yönüne ulaşım yaklaşık 2 saat tek şeritten sağlandı. Yolda bazı araçlar mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar itfaiye ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.

Haberin Devamı

HAFTA SONU KAR GELİYOR

Meteorolojik tahminlere göre pazar günü Trakya'da etkili kar yağışı bekleniyor.

Günün ilk saatlerinden itibaren Trakya'nın tamamı ve İstanbul'da kuvvetli yağmur şeklinde görülen yağış saat 18.00 den itibaren kar yağışına dönüşecek. Kar yağışı Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın tamamında etkili olacak.

Pazarı pazartesi bağlayan gece de devam etmesi beklenen kar yağışının İstanbul'un Silivri ve Çatalca gibi uzak ilçelerinde bu bölgede kalan oto yollarda etkili olacağı tahmin ediliyor.

Pazar günü akşam saatlerinden itibaren türkiye'ye girecek soğuk ve kar yağışı halen Romanya ve çevresini etkiliyor. Soğuk havanın önce yunanistan'in içi kesimlere daha sonra da trakya'ya ulaşması bekleniyor.