Yaşam Esenler'de 1000 çocukla sünnet şöleni

Esenler'de 1000 çocukla sünnet şöleni

Paylaş
Esenler'de 1000 çocukla sünnet şöleni

Esenler Belediyesi'nin "Geleneksel Sünnet Şöleni" kapsamında sünnet ettirilecek 1.000 çocuğun sünnet kıyafetlerini Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu dağıttı

Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz sünnet organizasyonu gerçekleştiriyor. Esenler'de ekonomik durumu yetersiz, kimsesiz ve yardıma muhtaç ailelerin çocukları için düzenlenen "Geleneksel Sünnet Şöleni" kapsamında sünnet ettirilecek çocukların sünnet kıyafetlerini Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu dağıttı. Dörtyol Meydanı'nda gerçekleşen törende renkli görüntüler yaşandı.

Haberin Devamı

SÜNNET ŞÖLENİ GELENEKSELLEŞTİ

Programda konuşan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, "Sünnet Şöleni'ni geleneksel hale getiren Başkanımız Mehmet Tevfik Göksu ve ekibine teşekkür ediyorum. Belediyemizin öncülüğünde, hastanelerimizin katkısıyla, çocuklarımız erkekliğe ilk adımı atıyorlar. Çocuklarımızı da, ailelerini de tebrik ediyorum" dedi.

12 BİN ÇOCUĞUMUZU SÜNNET ETTİRDİK

Esenler'de 2009 yılından bugüne kadar 12 bin çocuğun sünnet ettirildiğini belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, şöyle konuştu:

"Şimdiye kadar 12 bin çocuğumuzu sünnet ettirdik. Bu sene de bin çocuğumuzu sünnet ettireceğiz. Esenler'de bu anlamda bir gelenek oluştu. Esenler halkının ve belediyesinin birleşmesi, bütünleşmesi adına önemli bir etkinlik ama her şeyden önemlisi, çocuklarımızı sağlıklı ve hijyenik bir ortamda sünnet ettirmemizdir. Çocuklarımız hastanelerde sünnet olacaklar. Daha önceden bir çadır kurulur ve çocuklar o çadırlarda sünnet ettirilirdi fakat biz geldikten sonra bütün bunlara son verdik. Ben kendi çocuğumu nasıl hastanede sünnet ettiriyorsam, Esenler'de yaşayan her çocuk da bana kendi çocuğum gibi emanettir. Bu nedenle çocuklarımız en güzel hastanelerde sünnet edilecek. Bu anlamda da imkân kısıtlılığı yaşayan her aileye bu imkânı hazırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğin mimarlarını bu sağlıklı ortamda sünnet ettirmenin huzurunu yaşıyoruz. Çocuklarımıza güzel bir ömür diliyorum, ailelerini de tebrik ediyorum."

Haberin Devamı

SÜNNET KIYAFETLERİNİ 'BAŞKAN AMCA'LARI VERDİ

Konuşmaların ardından etkinlikte, çocuklar sünnet kıyafetlerini Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun elinden aldı. Şölende çocuklar, konser ve animasyon gösterileriyle eğlenceli saatler yaşadı.

SÜNNETLER BUGÜN BAŞLADI

Çocuklar, Esenler Belediyesi'nin anlaşmalı olduğu; Esenler Avicenna Hastanesi, Esenler Güney Hastanesi, İstanbulum Tıp Merkezi, Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde, önceden belirlenen gün ve saatlerde, hijyenik şartlar altında, uzman doktorlar tarafından bugün sünnet edilmeye başlandılar.