Gündem Esenler'e 'çorba çeşmesi'

Esenler'e 'çorba çeşmesi'

Paylaş
Esenler'e 'çorba çeşmesi'

İstanbul'da Esenler Belediyesi'nin, sabah işlerine giden vatandaşlara çorba ikramı için oluşturulan 'Çorba Çeşmesi' açıldı

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, "Esenler Çorba Çeşmesi"nin açılışında yaptığı konuşmada, çeşmenin, İstanbul’daki ilk örneklerden biri olduğunu belirterek, Türk toplumunun tarihinde sadaka taşlarının bulunduğunu, artık modern toplumda sadaka taşlarının yerini çorba çeşmelerinin aldığını kaydetti.

Esenler’den metroya binecek yolcular için bu tür bir hizmet geliştirdiklerini ifade eden Göksu, metroya binecek yolculara, 06.00-09.00 saatleri arasında çorba dağıtılacağını bildirdi. Göksu, çorba çeşmelerinin sayılarını artırmak istediklerini ve vatandaşların kahvaltı yapıp işlerine gideceğini ifade ederek, şehrin imkanlarının herkese sunulması gerektiğini söyledi.

Esenler’de dağıtılan çorbaların maliyetinin esnaf tarafından karşılandığını belirten Göksu, vatandaşların şerbet ve su çeşmeleri de istediğini aktardı.

Konuşmasının ardından Göksu ve beraberindekiler kurdele keserek, çeşmenin açılışını yaptı. Göksu, vatandaşlara kendi eliyle çorba dağıttı.

AA