Türkiye (Son Dakika) Esenyurt'ta fidye çetesine operasyon

Esenyurt'ta fidye çetesine operasyon

Paylaş
Esenyurt'ta fidye çetesine operasyon

Suriyeli fidye çetesine operasyon düzenlendi. Boğazına bıçak dayanan kadının ikinci rehine olduğu sanıldı. Ama gerçek farklı çıktı...

50 BİN DOLAR İSTEDİLER

İstanbul Esenyurt’ta yaşayan Suriyeli Servat Mervan’ı (21), 29 Temmuz’da kaçıranlar işkence görüntülerini gönderip babasından 50 bin dolar fidye istedi. Baba, polisi aradı. Servat Mervan’ı sokakta yürürken 4 kişinin beyaz otomobile bindirip kaçırdığı tespit edildi.

Araç kiralanmıştı. Kiralayan Suriyeli Musab Elali’ydi ve Küçükçekmece’deydi.

GÜZELLİĞİNİ KULLANDI

Saklandığı eve operasyon düzenlenince Musab Elali, evdeki bir kadını rehin aldı. Boğazına bıçak dayadığı kadını çatıya çıkardı. Herkes ikinci bir rehine var sandı ama gerçek farklıydı. Rehin alınan Ela Yunus (20), çetenin üyesiydi. Güzelliğini kullanıp internette maddi durumu iyi olan kişilerle tanışıyor, onları çetenin tuzağına çekiyordu.

GERÇEK REHİNE KURTARILDI

Musab Elali 2 saat sonra ikna olup kadını bıraktı. Teslim oldu. Kaçırdıkları Servat Mervan’ı Esenyurt’ta rehin tuttukları adresi söyledi. Servat Mervan kurtarıldı. Yanındaki fidye çetesinin 2 üyesi kaçmıştı. Fidyeciler Musab Elali ve Ela Yunus adliyeye sevk edildi. Kaçan 2 şüpheli aranıyor.

Çete üyesi, kadını ve kendini öldüreceğini söyledi.

Haberin Devamı