Gündem Eşi terk edince, tüple intihara kalkıştı

Eşi terk edince, tüple intihara kalkıştı

Paylaş
Eşi terk edince, tüple intihara kalkıştı

Gaziantep'te, eşi ve çocuklarına şiddet uyguladığı için cezaevine girdikten bir yıl tutuklu sonra tahliye edilen Talat Müslüman, eşi evi terk ettiği için tüp gazla intihara kalkıştı

İddiaya göre, Talat Müslüman, geçen yıl eşi ve çocuklarına şiddet uyguladığı için yapılan şikayet üzerine tutuklandı.

ÇOCUKLARI DEVLET KORUMASINA ALINDI

Müslüman, yaklaşık bir yıl cezaevinde kalırken, eşi 34 yaşındaki Hatice Müslüman, çocukları 13 yaşındaki Kübra, 11 yaşındaki Rabia ve 5 yaşındaki Medine'yi yuvaya verip, devlet korumasına aldırdı, kendisi de Kadın Sığınma Evi'ne yerleşti.

Talat Müslüman, tahliye olduktan sonra geldiği evde kimseyi bulamayınca, sığınma evine gidip, eşini buldu. Eşinden çocuklarını da alıp, evlerine dönmesini isteyen Müslüman, olumsuz yanıt alınca bunalıma girdi.

Dün akşam saat 17.00 sıralarında, Gümüştekin Mahallesi 17 sokak 2 numaralı evine gelen Müslüman, komşularına "Eşim ve çocuklarım gelmezse mutfak tüpüyle evi ve kendimi havaya uçururum" dedikten sonra kendini eve kilitledi.

EVİN KAPISI BALYOZLA KIRILDI

Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, ikna etmeye çalıştıkları Müslüman'ın kapıyı açmaması üzerine, balyozla kapı kırıldı.

Bu sırada, etrafta kimsenin sigara içmemesi uyarısı yapıldı.

Kapı kırıldıktan sonra içeri giren polisler, yatak odasına taşıdığı tüpü açarak hortumu ağzına dayamış halde baygın bulunan Talat Müslüman'ı dışarı çıkardı, tüp de kapatıldı.

Müslüman, ambulansla Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Olay yerinde toplanan Talat Müslüman'ın yakınları, çekim yapan gazetecilere tepki gösterdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Mehmet BULUT/GAZİANTEP (DHA)

2