Gündem 'Eşim şehit sayılsın'

'Eşim şehit sayılsın'

Paylaş
'Eşim şehit sayılsın'

Kayseri'nin Talas İlçesi'nde oturan 2 çocuk annesi Nilüfer Uluırmak, 'Et yiyen bakteri' hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdiğini söylediği 33 yaşındaki eşi Uzman Çavuş Nafiz Uluırmak'ın şehit sayılması ve ölümünde ihmali olanların cezalandırılmasını istedi

Talas İlçesi’nde oğulları 4 yaşındaki Necati Mert ve 1 yaşındaki Mehmet Akif’le birlikte yaşayan ev kadını Nilüfer Uluırmak, 14 Nisan’da Tunceli’de görev yaparken, hastalık nedeniyle yaşamını yitiren eşi Uzman Çavuş Nafiz Uluırmak’ın şehit sayılmasını istedi.

Eşi şehit sayılmadığı için kendisine dul-yetim maaşı bağlandığını ve 2 çocuğuyla yaşam mücadelesi verdiğini anlatan Nilüfer Uluırmak, otopsi raporuna eşinin ölümünde ihmal olduğunu da öne sürerek, "Eşimin şehit sayılmasını ve ölümünde ihmali olanların cezalandırılmasını istiyorum. Bunun için de hemşehrisi olarak Cumhurbaşkanımızdan, Başbakan ve Genelkurmay başkanından konuyu incelemelerini rica ediyorum" diye konuştu.

Nafiz Uluırmak’la 2008 yılında evlendiğini ve oğulları Necati Mert ile Mehmet Akif doğduğunu anlatan Uluırmak şöyle dedi: "Eşim, Kosova’da ve yurdun değişik bölgelerinde görev yaptı. Kosova’daki 6 aylık görevi nedeniyle ödüller aldı. Çok sevilen başarılı bir askerdi. 14 Nisan 2013’de Tunceli Hozat’ta göre yaparken karakolda rahatsızlandı.

Sonrasında karakolun zor şartlarında ‘Et yiyen bakteri’ enfeksiyon kaparak yaşamını yitirdi. Hastaneye geç getirildiği için öldüğünü öğrendim. Eşimin şehit olduğu söylendi, tören yapıldı. Ama, bunla ilgili işlem yapılmadı. Gerekli yerlere başvurdum. MSB komisyon üyelerine mail attım, Kayseri valisiyle görüştüm ama sonuç alamadım. Eşimin ölümcül bir rahatsızlığı olduğu, hastaneye geç götürüldüğü için öldüğünü öğrenince harekete geçtim. Eşim uzman çavuş değil de rütbeli olsa yine ihmal ederler miydi. Nafiz henüz 33 yaşındaydı. Şehit saymadılar mağdur ettiler. Üstelik ölümünde ihmal var. Cumhurbaşkanından hemşerisi olarak olayın üzerine gitmesini bekliyorum. Başbakanımız ve Genelkurmay Başkanının olayı incelemesini ve hatalı olanların cezalandırılmasını istiyorum."

Nilüfer Uluırmak, eşini muayene eden doktorun raporunda, yumuşak doku enfeksiyonu bulgusuna rastladığını, hastalığının ölümcül olabileceğini, bu nedenle en kısa sürede Fırat Üniversitesi’ne kaldırılması gerektiğini söylediğini, helikopterle götürüleceği söylenmesine karşın eşinin 5-6 saat sonra sevkinin yapıldığını ve gecikme nedeniyle yaşamını yitirdiğini yazdığını da öne sürdü.

Demet ÖZTÜRK/KAYSERİ, (DHA)