Türkiye (Son Dakika) 'Eşimi öldürdüm' dedi tabancadan parmak izi çıkmadı!

'Eşimi öldürdüm' dedi tabancadan parmak izi çıkmadı!

Paylaş
'Eşimi öldürdüm' dedi tabancadan parmak izi çıkmadı!

Adana'da, kendisine şiddet uyguladığını ileri sürdüğü eşi Yavuz Hakan Küçükay'ı (40) tabancayla öldürmekten hakkında ağırlaştırılmış müebbet istenen 1 çocuk annesi Meral Küçükay'ın (34) olayda kullandığı tabancadan parmak izi çıkmadı. Mahkeme, ayrıntılı parmak izi araştırması için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istedi

Merkez Seyhan İlçesi’ndeki Mithatpaşa Mahallesi’nde oturan Meral Küçükay, eşi TIR şoförü Yavuz Hakan Küçükay hakkında şiddet uyguladığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Bunun üzerine Yavuz Hakan Küçükay hakkında geçen 13 Ocak’ta evden uzaklaştırma kararı verildi. Meral Küçükay da çocuğunu alarak Abdioğlu Köyü’nde oturan babasının yanına gitti.

Haberin Devamı

16 Ocak’ta kayınpederinin evine giden Yavuz Hakan Küçükay, iddiaya göre eşi Meral Küçükay’a "Seni köyde o.... yapacağım" diyerek küfretti. Ardından da üzerinde taşıdığı tabancayı çekerek namluya mermi sürdü. Bu sırada araya giren Meral Küçükay’ın ağabeyi Murat A. sopayla Yavuz Hakan Küçükay’ın omzuna vurunca tabanca yere düştü. Meral Küçükay da tabancayı alarak birkaç kez eşine ateş etti. Vücuduna bir kurşun isabet eden Yavuz Hakan Küçükay olay yerinde yaşamını yitirdi.

CEZADA İNDİRİM İSTENDİ

Gözaltına alınıp, tutuklanan cinayet şüphelisi Meral Küçükay hakkında Cumhuriyet Savcısı, ’yakın akrabayı öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, ’Şüphelinin kocasından gördüğü şiddetten kaçarak baba evine sığındığı, ölenin mahkemenin verdiği uzaklaştırma kararına rağmen eve gelerek, eşine ve ailesine saldırdığı, şüphelinin kendisini ve yanındakileri tehlikeden koruma içgüdüsü ile kocasının elinden yere düşen tabancayı alarak ateş ettiğine’ yer verildi. İddianamede, sanığa ceza verilirken ’sınırın aşılması’ ve ’haksız tahrik’ hükümlerinden yararlandırılması istendi.

Haberin Devamı

’POLİSLER BARIŞTIRINCA ŞİKAYETÇİ OLMAMIŞTIM’

Mahkemede kendini savunan Meral Küçükay, 10 yıllık eşini istemeden öldürdüğünü söyledi. Ekonomik sorunlar nedeniyle eşinin kendisine şiddet uyguladığını anlatan Meral Küçükay, "Maddi sıkıntılardan kurtulsun diye ailem ona TIR aldı. Sonra onu da sattı. Evdeki eşyaları kırarak, beni darp etti. Polis karakoluna gittik. Bana darpla ilgili rapor aldırıldı. Ancak polisler bizi barıştırdığı için davacı olmadım. Ailem bizim bir süre birbirimizden ayrı kalıp, kafamızı dinlememizi istedi. Köydeki babamın evine gittim. Bana babamın evindeken de huzur vermedi. Telefonla tehdit etti. Eve gelip, beni darp etti. Ablamla bize tüfekle saldırmak istedi. Kapıyı üzerine kilitleyerek komşuların evine sığındık" dedi.

ADLİ TIP’TAN RAPOR ALINACAK

Olay günü de Yavuz Hakan Küçükay’ın belinden tabanca çıkarıp, saldırdığını söyleyen Meral Küçükay, "Eşimin çıkardığı tabancayı ağabeyim omzuna sopayla vurarak yere düşürdü. Bu kez de bıçak çıkartarak ağabeyimi göğsünden, beni de kolumdan yaraladı. Şoka girdim, yerdeki tabancayı alarak ateş ettim. Korkutma ve koruma amaçlı ateş ettim. Kaç kez ateş ettiğimi bile sonra öğrendim. Hayatımda ilk kez silah kullandım. Silahtan korkarım. Ben öldürme amacıyla hareket etmedim. Eşimi hala çok seviyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Meral Küçükay cinayeti itiraf etse de olayda kullanılan tabancada parmak izi çıkmaması üzerine mahkeme heyeti, tabancanın sökülüp ayrıntılı parmak izi araştırması yapılması için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasını kararlaştırdı. Tutuklu sanığın tahliye istemi reddedilirken, eksiklerin giderilmesi için duruşma ertelendi.

Yusuf BAŞTUĞ / DHA