Esra Karayel Eşinden ayırdım ama pişman oldum
HABERİ PAYLAŞ

Eşinden ayırdım ama pişman oldum

Haberin Devamı

SORU: Altı aydır evli biriyle beraberdim. Karısını da tanıyorum. İş gereği aynı ortamlarda olduk. Eşinin bana karşı davranışları çok hoşuma gitmedi.

Kendini beğenmiş tavırlar sergiledi. Sevgilim zaten boşanma planları yapıyordu, bende aradığını bulunca geçen ay boşandı. Ama sevineceğime rahatsız oldum. Ne yapacağımı bilemiyorum. RUMUZ: GONCA

CEVAP: Yuva yıkanın yuvası olmaz. Her şey senin hatan değilse de bu işe karışmışsın. Sana her kötü davranana kötülük yapacaksan hayatın ne olur? Dağılan yuvanın olumsuz enerjisini çekmişsin. ‘Bende aradığını bulunca...’ diye yazmışsın, bundan ne kadar eminsin? Reçeten bende.

Ama uygulamada ne kadar başarılı olursun bilmem. Uygulamazsan yaşadığın huzursuzluk içini kemirmeye devam edecek. Seçim senin. İlişkine ara ver. Kadınlara duyduğun öfkenin nedeni ne? Daha önce aldatıldın mı? İki hafta yalnız kal. Seni en çok etkileyen ilişkini ve unutamadığın olayı yaz. Cevapların hayatına yön verecek.

AYRILIĞA PARA ENGELİ

SORU: On yılı aşkın süredir evliyim. Hiç mutlu değilim. Bir kızım var. Karımla ayrı dünyaların insanıyız artık. Bütün hayatımı değiştirmek istiyorum.

Ama maddi konular sıkıntı yaratıyor. Ayrılırsam mal paylaşımı vs. sorun... Hayatımda başka bir kadın var. O da beni evliyim istemiyor. Nasıl bir çare bulacaksınız? RUMUZ: ÇAREM

CEVAP: Evliliğinin tamamen bittiğine karar vermen için yalnız kalmalısın. Bu şekilde hayat hem zor hem de sonrası acı olur. Çözüm istiyorsan işine geleni değil, olması gerekeni yapman lazım. Bir hafta yalnız kal.

Diğer kadın olmasaydı evliliğin için çabalar mıydın? Ayrıldığında hayatın konusunda bir planın var mı? Maddi sorunlar yaşamasan ilk yapacağın ne olurdu? Kızın ile ilgili neler düşünüyorsun? Çoğu zaman onu görememeyi göze alıyor musun? Bu soruların cevabını ver. Çare bu cevaplarda.

NEYE ELİMİ ATSAM BASARISIZIM

SORU: 36 yaşında, başından iki evlilik geçmiş biriyim. Kadınlar konusunda da iş konusunda da bahtım gülmüyor. İki evlilik yaptım.

Kadınların maddi istekleri yüzünden bitti. İşte de ortağımdan kazık yedim. Yardımcı olmanızı istiyorum. RUMUZ: İSYAN

CEVAP: ‘Ne yaparsan aşkla yap’ diye çok sevdiğim bir cümle var. Önce şu kullandığın olumsuz cümlelerden temizle hayatını. Bir hafta boyunca ‘bahtsızım, olmuyor, kadınlar kötü’ gibi söylediğin bütün kelimeleri bir kağıda yaz.

Hepsinin üzerine büyük bir çarpı at. O kadınları ve ortağını da seçen sensin. Seçimlerinde etkili olan neydi? Boyuna, posuna göre mi seçtin? Yoksa hayattan beklediklerine göre mi? Cevapların hayatını değiştirecek.

Sevgilimi Kızdırınca Rastgele Her Kıza Yazdı

SORU: İki aydır, güzel başlayan ama kavgalarla devam eden bir ilişkimiz var. En son, kıskançlığım yüzünden kavga ettik.

Sosyal medyada beğendiği kızları kıskanıyorum. Seven bir erkek başka kadının fotoğrafını niye beğenir ki? “İlişkimiz bitti” dememe çok kızınca rastgele her kıza beğeni göndermiş. Sizce bu kişiye güvenmeli miyim? RUMUZ: CEMRE

CEVAP: İlişki demek risk almak demek. Tabii ki dikkat etmen gereken durumlar olacak. Ama hafiye gibi de takip etme. Bu tavır sadece zarar verir. Bunlara takılıp gidersen hayat çekilmez olur. Kontrolü bırak.

Sürekli sorgulayan biriyle kimse birlikte olmak istemez. Yanlış yaparsa, faturası, gün gelir ona kesilir. Buna inan. Güveneceğin iki şey var: Önce Allah, sonra kendin ve sevgin. Her gün onunla geçirdiğin güzel bir anı yaz. Adı ‘Sevgilimle sevgiyle’ olsun.

YALANLARLA BOSA GECEN BİR HAYAT

SORU: 20 yıldır süren bir evliliğim var. İki de çocuk... İlk günkü gibi olmasını beklemiyorum tabii. Ama kocam, son beş yıldır, yılın altı ayı evde kalmıyor. Hayatına birilerinin girdiğini biliyorum.

Eskiden bana sayfalar dolusu mektup yazan adam artık yok. Ama kanıtlayamıyorum. Bir zamanlar aşık olduğum adamın yalan söylemesine mi yoksa bu yalana inanmak zorunda kaldığıma mı üzüleyim? Ne yapmalıyım? RUMUZ: KİLYOS

CEVAP: Aklının yarattığı durumlara inanırsan gerçekmiş gibi hissedersin. Evliliklerde zamanla inişlerin olması çok doğal.

Eşinin uzağa gitmesine bir çözüm bulamıyorsanız yapman gereken bunu kabul etmek. Tabii bu her şeye ‘evet’ de anlamına gelmiyor. Ne yapmak istediğine karar vermenin zamanı gelmiş.

Eşine, eski zamanlarda olduğu gibi bir mektup yaz. Mektubunda, aşık olduğun zaman ve şimdi hissettiklerin olsun. İçine de birlikte çekilmiş fotoğrafınızı koy. Bakalım ne cevap gelecek?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder