Gündem Eşini 10. kattan atan adama müebbet istemi

Eşini 10. kattan atan adama müebbet istemi

Paylaş
Eşini 10. kattan atan adama müebbet istemi

Mersin'de boşanma davası açan 3 çocuk annesi eşi 41 yaşındaki Nuray Yaraş'ı, 10. kattan atarak öldüren Orhan Yaraş'a müebbet hapis cezası istendi

Merkez Mezitli İlçesi’nde Mavi Akdeniz Sitesi’nde, 10 Ağustos’ta meydana gelen olayda, aralarındaki şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılma noktasına gelen Nuray ve Orcan Yaraş çifti, alışveriş dönüşü yine tartıştı.

Asansörde başlayan tartışma evde de sürdü. Eşini boşanma davasından vazgeçirmek isteyen Orhan Yaraş ile Nuray Yaraş, kızları 19 yaşındaki Cansın Yaraş’ın gözleri önünde birbirine bağırdı.

Orhan Yaraş, sakinleşmek için balkona çıkan eşinin peşinden gidip, bacaklarından tutarak balkondan attı. Nuray Yaraş, Erdemli Devlet Hastanesi’ne götürülürken yolda yaşamını yitirdi.

Tartışmaları, olay sonrası kaçışı sitenin güvenlik kameralarına da yansıyan Orhan Yaraş, olaydan bir gün sonra Adana’nın Tufanbeyli İlçesi’nde yakalanıp, tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Nevzat İnanoğlu’nun hazırladığı iddianamede, olay ayrıntılı anlatıldı. 20 yıllık çiftin evliliklerinin son yıllarında tartışmaların başladığı ve bu tartışmalarla ilgili şikayet dilekçelerinin bulunduğu, boşanma davasının Adana’daki mahkemede devam ettiği belirtildi.

Orhan Yaraş’ın olay günü kuaför eşi Nuray ve 3 çocuklarının oturduğu eve geldiği, burada çocukların önünde çiftin tartıştığı, şüphelinin bıçak çekerek eşine salladığı, eşinin saçını kestiği, küçük kızları Cansel’i de bıçakla hafif yaraladığı, tartışma sonucunda ise eşini balkonda ayaklarından tutup, aşağıya atarak ölümüne neden olduğu kaydedildi.

İddianamede, eşini öldüren Yaraş’ın ‘Yüksekten atmak suretiyle eşini öldürmek, bıçakla yaralama’ suçlarından müebbet hapisle cezalandırılması istendi. Yaraş, önümüzdeki günlerde Mersin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Mustafa İNSAN/MERSİN (DHA)