Gündem Eşini balta ve bıçakla öldürdü

Eşini balta ve bıçakla öldürdü

Paylaş
Eşini balta ve bıçakla öldürdü

İzmir'in Gültepe Semtinde, bir süredir işsiz olan T.A. (47), cinnet geçirip balta ve ekmek bıçağıyla önce eşini öldürdü ardından kızlarını yaraladı

Olay, bugün saat 03.00 sıralarında, Çınartepe Mahallesi 2644 Sokak 115 numarada meydana geldi. Uzun bir süredir işsiz olan, 6 çocuk babası T.A., iş bulamadığı için, evlere gündelik temizliğe giden eşi Songül A. ile tartışmaya başladı.

Büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce sinirlerine hakim olamayan T.A., cinnet geçirip mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ve baltayla eşi Songül A.'ya saldırdı.

Bu sırada kavgayı ayırmak için babalarının önüne geçen İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Anadolu Teknik Lisesi Endüstri ve Meslek Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi kızı Rabia A. (17) vücudunun çeşitli yerlerinden, T.A.'nın diğer kızı Ebru A. ise sol koluna isabet eden bıçak ve balta darbeleriyle yaralandı.

Cinnet getiren koca ardından eşi Songül A.'yı göğsünden 1, sol koltuk altından 2 bıçak ve balta darbesiyle yaralayıp öldürdü.

KÜÇÜK ÇOCUK YARDIM İSTEDİ

Gözleri önünde iki ablası yaralanan, annesi ise öldürülen Seyfi Gülmez İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Emine A. panik içinde sokağa çıkıp komşulardan yardım istedi.

Vatandaşların durumu bildirdiği polis olay yerine geldi. Eve girip korkunç manzarayla karşılaşan polis, teslim olan T.A.'yı gözaltına alıp olay yerine sağlık ekiplerini çağırdı.

Sağlık ekipleri Songül A.'nın olay yerinde yaşamını yitirdiği belirledi. Olay yerinde ilk müdahalede bulunulan ve şok geçiren Rabia A. ve Ebru A. ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan Ebru A.'nın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

ENGELLİ ÇOCUK ÇOCUK BÜROYA TESLİM EDİLDİ

Olay yerindeki incelemenin ardından Songül A.'nın cesedi otopsi için çağrılan cenaze aracıyla İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayın yaşandığı dakikalarda evin balkonunda uyuyan çiftin zihinsel engelli oğulları Osman A. (12) çocuk şube ekiplerine teslim edildi.

Çiftin yakınları ile Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Bölümü'nde okuyan ve Çeşme'de staj yaptığı öğrenilen oğulları Yusuf A. olayı haber alıp geldikleri evde aldıkları acı haber üzerine sinir krizi geçirdi. Polis olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Kadir ÖZEN/İZMİR (DHA)

2