Gündem Eşini mecburen iple bağlıyor

Eşini mecburen iple bağlıyor

Paylaş
Eşini mecburen iple bağlıyor

İzmir'in Tire İlçesi'ne bağlı Başköy Köyü'nde, beynindeki rahatsızlık nedeniyle sık sık krize giren Zekeriya Gülmez, kendine zarar vermemesi için eşi tarafından iple bağlanıyor

Başköy’de oturan, beynindeki kılcal damarlarda baloncuk oluştuğu saptanan bir çocuk annesi Zekeriya Gülmez’in dramı yürek burkuyor.

16 yıl önce başlayan hastalık nedeniyle, birkaç günde bir ortalama 7-8 saat boyunca kendini kaybeden, ateşi 40 derecenin üzerine çıkan ve hem kendine hem etrafa zarar veren kadın, eşi çiftçi Ramazan Gülmez tarafından iple ellerinden kanepenin ayağına bağlanıyor.

Ramazan Gülmez, 16 yıl boyunca Tire, Ödemiş, Torbalı ve 9 Eylül Üniversitesi gibi hastanelere götürdüğü eşinin hastalığına bir türlü çare bulunamadığını söyledi.

Gülmez, “Yeşil kart sayesinde eşime baktırabiliyorum. Ama o da yetersiz geliyor. Büyük hastanelere götürüp tedavi yaptırtacak param yok.

Eşimi bağlamak içimi acıtıyor ama krize girdiğinde üzerindekileri parçalıyor, bulduğu herşeyi yemeye çalışıyor, hem etrafa hem kendine zarar veriyor. Ona sürekli bakacak kimse olmadığı için de zarar görmesin diye bağlamak zorunda kalıyorum.

Artık eşimi bu durumda görmekten bıktım. 1993 yılında evlendiğimizde çok güzel bir hayatımız vardı. Yokluklara birlikte göğüs gerdik. Onu hala çok seviyorum” dedi.

Yaşar CEYLAN/İzmir (DHA)