Gündem Eşini öldürdü, sonra tecavüz etti

Eşini öldürdü, sonra tecavüz etti

Paylaş
Eşini öldürdü, sonra tecavüz etti

Konya'da 19 yaşındaki eşi Havvanur Çartı'yı öldürdükten sonra tecavüz eden Yalçın Çartı, "Uykuda ilişkiye giren biri olduğum için hatırlamıyorum" dedi

Meram İlçesi Arif Bilge Mahallesi’nde oturan Yalçın Çartı, 22 Mart Salı günü bir çocuk annesi olan eşi Havvanur Çartı’yı boğarak öldürtükten sonra, cesedi kefenleyip çuval içinde gömme dolaba koydu.

Ardından eşinin cep telefonundan kayınvalidesi 46 yaşındaki Sultan Özçelik’e "Anne ben İstanbul’a gidiyorum. Beni merak etmeyin. Bir kaç güne kadar dönerim" yazılı mesajın atıltıktan sonra memleketi Van’a kaçtı.

Sultan Özçelik, kızının attığını sandığı mesajı aldıktan sonra, bakması için bıraktıkları torunu 6 aylık Ali Ekrem Çartı’yı yanına alarak kızının evine gidince cinayet ortaya çıktı. Memleketi Van’da yakalanan Yalçın Çartı da tutuklandı.

ÖLDÜRDÜKTEN SONRA TECAVÜZ ETMİŞ

Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’yakın akrabayı öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve ’tecavüz’ suçundan da 15 yıl hapis cezası istenen inşaat işçisi Yalçın Çartı, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Mahkemede, Emniyetteki ifadesinde eşinin boğazını sıktıktan sonra baygın olduğunu sanıp ilişkiye girdiğini belirten Yalçın Çartı’nın, otopsi raporuna göre Havvanur Çartı’ya öldükten sonra tecavüze ettiği belirtildi.

"ASKERDE İKEN EŞİM BENİ ALDATTI"

Askerde iken eşinin, başka bir erkekle kendisini aldattığını önü süren Yalçın Çartı, mahkemesindeki savunmasında şunları söyledi: "Askerden geldim.

Askerden geldikten sonra eşim Havvanur’un, Hidayet isimli bir kişiyle ilişkiye girdiğini ve ondan bir çocuğu olduğunu eşimden ögrendim. Kendisini çok sevdiğim için çocuğu kabullendim. Ondan sonra yaşamımıza normal olarak devam ettik."

"BAŞKA BİR ERKEĞE MESAJ ATARKEN GÖRDÜM"

Eşinin daha sonra başka bir erkeğe mesaj attığını iddia eden Yalçın Çartı, "Eşim daha sonra Hasan isimli birisiyle duygusal ilişki yaşamaya başladı.

Olaydan üç gün önce de Hasan denilen şahsa eşimin, ’senin yanında olmak istiyorum ve kollarında olmak isterdim’ diye mesaj yazdığını gördüm. Eşim mesaj gönderirken beni uyuyor sanıyordu. Zaten eşim fazla eve gelmiyordu. Annesinde ya da başka yerlerde kalıyordu" dedi.

"BANA YENGE DEME"

Olay günü, kardeşi Muhammet ve eşi Havvanur Çartı ile yemek yediklerini belirten Yalçın Çartı, "Yemekten sonra Muhammet, ’Yenge kumandayı verebilir misin’ dedi.

O da, ’Ben senin nerden yengen oluyorum. Bana yenge deme’ dedi. Ben de kızdım tartıştık. Daha sonra eşim bana tartışma sırasında ’enayisin, kerizsin, seni sevmiyorum. Ben Hasan’ı seviyorum, senden boşanacağım’ dedi.

Ben de bunun üzerine kızdım ve eşimi dövdüm. Dövdüktün sonra eşim mutfağa gidip bıçak aldı ve kendisini öldürmek istedi. Ben de engelledim. Daha sonra eşim camı açıp, o sırada dışarı da olan ev sahibinden yardım istedi.

Ben de ağzını kapattım. Ardından yanık olan ışığı söndürüp. Boğazından tutarak yatağa yatırdım. Sabah kalktığımda ölmüştü. Kefenleyip, gömme dolaba koydum. Sonra da Van’a gittim. Durumu babama anlattım. Babam da beni polise teslim etti" dedi.

"UYKUDA İLİŞKİYE GİREN BİRİ OLDUĞUM İÇİN HATIRLAMIYORUM"

Mahkeme heyetinin polisdeki ifadesini hatırlatarak cinsel ilişkiye girdiğini sorması üzerine Yalçın Çartı, "Ben ilişkiye girdiğimi hatırlamıyorum. Uykuda ilişkiye giren biri olduğum için hatırlamıyorum" dedi.

Mahkeme heyeti dosyadaki eksiklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi için duruşmaşı 9 Ağustos 2011 tarihine erteledi.

İhsan YALÇIN/KONYA

2