Türkiye (Son Dakika) Eşini öldüren kocaya 20 yıl hapis

Eşini öldüren kocaya 20 yıl hapis

Paylaş
Eşini öldüren kocaya 20 yıl hapis

İzmir'de dövdüğü için şikayetçi olup kendisine ceza aldıran eşini bıçaklayarak öldüren 62 yaşındaki Ahmet Tanrıkulu, 20 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı

Karabağlar'da geçen mayısta vatandaşların polisi arayıp bir evde aile kavgası olduğunu ihbar etmesiyle eve gelen polisler, 62 yaşındaki Fatma Tanrıkulu’nun mutfakta kanlar içindeki cesediyle karşılaştı. Fatma Tanrıkulu’nun eşi Ahmet Tanrıkulu tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Fatma Tanrıkulu’nun daha önce kendisini döven eşinden şikayetçi olduğu, olay günü, İzmir 6’ncı Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki davanın duruşmasına gittikleri, şikayetten vazgeçilmesine rağmen Ahmet Tanrıkulu’nun 3 bin lira para cezasına çarptırıldığı, hükmün açıklanmasının ise geri bırakıldığı anlaşıldı.

Kararın ardından, Ahmet Tanrıkulu’nun öfkeyle döndüğü evinde çıkan tartışmada, eşi Fatma Tanrıkulu’yu 15 yerinden bıçaklayıp öldürdüğü belirlendi. Ahmet Tanrıkulu, çırakırldığı mahkemece tutuklandı. Sanık hakkında ’yakın akrabayı öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ancak daha önce annesini öldüren babasından şikayetçi olan Derya Tanrıkulu, mahkemeye verdiği yazılı dilekçesinde ise şikayetçi olmadığını belirtti. Ahmet Tanrıkulu’nu eşini öldürmek suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra suçu tahrik altında işlediğini ve duruşmalardaki iyi halini de gözönüne alıp ceza 20 yıla indirildi.

Haberin Devamı

Bahri Karataş/DHA