Türkiye (Son Dakika) Eşini öldürüp altınlarını gasp eden caniye mahkemeden iyi hal indirimi

Eşini öldürüp altınlarını gasp eden caniye mahkemeden iyi hal indirimi

Paylaş
Eşini öldürüp altınlarını gasp eden caniye mahkemeden iyi hal indirimi

İzmir'de Gülistan Çelik'in cesedi 3 yıl önce ziyaretine gelen kızı tarafından bulunmuş ve parası ile ziynet eşyalarını gasp etmek isteyen kocası tarafından boğularak öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Eş katili Abdüllatif Çelik hakkında verilen karar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davaya müdahil edilmemesinden dolayı Yargıtay tarafından bozulunca, yeniden yargılama yapıldı. Eşini altınları için boğarak öldüren Çelik hakkında "duruşmadaki iyi hali" nedeniyle indirim yapılarak, cinayet ve yağma suçlarından müebbet ve 10 yıl hapis cezası verildi

Konak'ta yaşayan Gülistan Çelik'i 2015 yılının Mart ayında ziyarete gelen kızı A.Ç., annesinin kapıyı açmaması üzerine şüphelenerek polisten yardım isteyince, cinayet ortaya çıktı. Çilingir yardımıyla kapı açıldığında, Gülistan Çelik yerde hareketsiz yatarken bulundu. Sağlık ekipleri Çelik'in öldüğünü belirledi. Çelik'e Adli Tıp'ta otopsi yapıldı, bu esnada başlatılan soruşturmada Çelik'in bir süredir işsiz olan eşi Abdüllatif Çelik aranmaya başlandı.

Haberin Devamı

ARKADAŞININ İŞ YERİNDE SAKLANIRKEN YAKALANDI

Bir arkadaşının iş yerinde saklanırken yakalanan Çelik ifadesinde, evde kimsenin bulunmadığı sırada, eşiyle ailevi nedenlerden dolayı tartıştığını, iterek düşmesine neden olduğunu, ardından da boğazını sıktığını, hareketsiz kalınca da evden kaçtığını, ancak öldürmek istemediğini öne sürdü. Abdüllatif Çelik hakim önüne çıkarılarak tutuklandı.

Eşini öldürdükten sonra üstündeki bir miktar para ile ziynet eşyasını da aldığı iddia edilen Çelik hakkında "Yağma suçunun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla eşini öldürme" ve "Konutta yağma" suçlarından dava açıldı.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sonucunda sanık Çelik, eşini öldürmekten müebbet hapis, yağma suçundan da 8 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi. Ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davaya müdahil edilmemesinden dolayı karar Yargıtay tarafından bozuldu.

Haberin Devamı

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık Abdüllatif Çelik, avukatı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili avukat Müjgan Bilgen Özen, sanığın oğlu ve kızı katıldı. Duruşma savcısı esasa yönelik verdiği mütalaasında, sanığa, eşini öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet hapis ve yağma suçundan da 10 yıl hapis cezası verilmesini talep etti.

'EŞİMİN ÖLDÜĞÜNÜ BİLE FARK ETMEDİM'

Mütalaanın ardından son sözü sorulan sanık Çelik, eşinin boğazını öldürmek için sıkmadığını öne sürerek, "Ben kimsenin parasını almadım. Eşimin altınlarını aldığımı söylediler. Ancak altınlar çocuklarımda çıktı. Ben para, altın için tenezzül edip adam öldürecek biri değilim. Çocuklarım dayılarının tehdidi altında oldukları için böyle konuşuyorlar. Ben eşimin boğazını öldürmek amacıyla sıkmadım. Eşimin öldüğünü bile fark etmedim. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

İYİ HAL İNDİRİMİ ALDI

Duruşmaya müdahil olarak katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Müjgan Bilgen Özen ise, sanığın cinayeti tasarlayarak işlemesinden dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması ve yağma suçundan da indirim yapılmadan en üst sınırdan cezalandırılması yönünde talepte bulundu.

Mahkeme heyeti, sanığa "yağma suçunun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla eşini öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

Cezayı, duruşmalardaki iyi halinden dolayı müebbet hapse indirdi. "Yağma" suçundan da sanık 10 yıl hapis cezasına mahkum edildi, duruşmalardaki iyi hali nedeniyle bu cezası da 8 yıl 4 aya indirildi. Sanığın tutukluluk halinin de devamına karar verildi.