Türkiye (Son Dakika) Eşini sopayla döverek öldürdü!

Eşini sopayla döverek öldürdü!

Paylaş
Eşini sopayla döverek öldürdü!

Bağcılar'da 2 Mayıs 2014 tarihinde eşi Remziye Eripek'i sopayla döverek öldürdüğü gerekçesiyle “Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" istemiyle hakkında iddianame düzenlenen Celal Eripek'in yargılanmasına başlandı. Katil zanlısı Celal Eripek'in 17 yaşındaki kızı Z.E., “Ölen annem sanık babam, şikayetçi değilim" dedi

Öldürülen Remziye Eripek'in annesi Maşallah Kılıçöz, “Ben bu davada sadece kızım için değil tüm öldürülen kadınlar için şikayetçiyim" dedi. Bakırköy 13.'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan katil zanlısı Celal Eripek, yoğun kar yağışı nedeni ile duruşmaya getirilmedi. İlk duruşmaya ölen Remziye Eripek ve Celal Eripek'in müşterek çocukları Z.E. (17) ve O. E. (15) ile müştekiler İdris Öztürk, Maşallah Kılıçöz, İlyas Öztürk, Rıdvan Öztürk ve Ebru Öztürk ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR PEDAGOG EŞLİĞİNDE İFADE VERDİ

Kimlik tespitinin ardından olaya tanık olan çiftin çocukları Z.E. ve O.E., pedagog eşliğinde ifade verdi. Çiftin erkek çocukları O.E., ifadesinde şunları anlattı: “Babam anneme 'ütü yap' dedi. Annem de 'yorgunum yapamam' dedi. Tartıştılar. Annem babama küfür etti. Babam da anneme 2 tokat attı, sırtına yumruk attı, bacağına da 3 tekme vurdu. Annem babama 'seni hapse tıktıracağım' dedi ve kendi kafasını duvara vurdu. Sonra annem dişi ağrıdığı için beni eczaneye gönderdi. Geldiğimde annem hastaneye götürülmüştü"

PEDAGOG: ÇOCUKLARIN YÖNLENDİRİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Hakim, O. E.'ye, polise verdiği ifadesinde babasının annesini sopayla dövdüğünü söylediğini hatırlatarak aradaki çelişkiyi sordu. O.E., o zaman üzüntüden ne söylediğini bilmediğini belirtti. Pedagog ise tanığın kendisine söylediği ve diğer ifadeler arasında çelişki bulunduğunu belirterek, “Yönlendirilmiş olduğunu düşünüyorum' dedi.

Haberin Devamı

'ÖLEN ANNEM SANIK BABAM, ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM'

Çiftin kızları Z.E. ise öğle saatlerinde odasında otururken birden bire tartışma sesleri duyduğunu belirterek, “Neden tartıştıklarını sormaya gittim. Babam, 'seni ilgilendirmez, sen karışma' dedi ve anneme 2 tokat vurdu. Sırtına yumruk ile vurdu. Anneme, 'benim evimden çık git' dedi. Annem de, 'ben gitmiyorum, sen git' dedi. Ardından babam anneme elbiselerini ütülemesini söyledi. Annem de, 'yoruldum, ütülemiyorum' dedi. Yine ağız kavgası ettiler. Ben evden dışarı çıktım. Ben çıkınca kardeşim O. eve girdi. Beni daha sonra arkadaşlarım aradı ve annemin öldüğünü, hastaneye gitmemi söylediler. Ölen annemdir, sanık da babamdır, şikayetçi değilim' dedi. Pedagog, tanık Z.E.'nin kendisine anlattığı ile duruşmada söyledikleri arasında çelişki bulunduğuna dikkat çekerek, “Yönlendirilmiş olduğunu düşünüyorum" dedi.

Tanık olarak dinlenen Melek Öztürk, Remziye Eripek'in görümcesi olduğunu ve olay günü çiftin kızları Z.'nin evine gelip babasının annesine şiddet uyguladığını söyledi. Kısa bir süre sonra Remziye Eripek'in kendisini aradığını belirten Öztürk, "Ben 'Eşin seni gerçekten dövüyor mu?' diye sordum. O da bana kızı Z.'yi almaya geldiğimde konuşacağını söyledi. 2 saat sonra sanığın yengesi Elif Eripek beni aradı. Remziye'yi hastaneye kaldırdıklarını ve gidip evini temizlememi istedi. Eve gittiğinde her yerin dağınık olduğunu gördüm. Ben evi topladıktan sonra Elif eve geldi. Remziye'yi sordum bana öldüğünü söyledi" dedi. Öldürülen Remziye Eripek'in annesi Maşallah Kılıçöz, “Benim olayda görgüye dayalı bilgim yoktur. Kızım şiddet görüyordu, ben bu davada sadece kızım için değil tüm öldürülen kadınlar için şikayetçiyimö dedi.

Haberin Devamı

KIZINI DA DÖVÜYORDU İDDİASI

Ev sahibi Ayfer Tabak ise Remziye Eripek ve kızının Celal Eripek tarafından defalarca şiddete maruz kaldığını gördüğünü, bir keresinde de uyurken saçından tutarak kaldırdığını söyledi.

'EZİYETTEN DE CEZALANDIRILSIN

Müşteki avukatı Raziye Öztürk, Adli Tıp Kurumu raporunda ölüm olayı ile sanığın eylemi arasında illiyet bağı kurulduğunu belirterek, Remziye Eripek'in ölümüyle 17 yıllık bir eziyetin bittiğini söyledi. Maktülün yıllarca eziyet çektiğinin tanık ifadelerinden de anlaşıldığını belirten Avukat Raziye Öztürk, sanığın cinayet suçu dışında eziyet suçundan da cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, sanık Celal Eripek'in ifadesinin alınabilmesi ve diğer eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Celal Eripek'in, 2 Mayıs 2014 tarihinde tartıştığı eşi Remziye Eripek'i darp ettiği, ardından balkondan aldığı 69 santim uzunluğundaki sopayla dövdüğü, fenalaşan Remziye Eripek'in kusmaya başlaması üzerine hastaneye götürdüğü, ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi. Adli Tıp Kurumu'nun “Remziye Eripek'in aldığı yaralar sonucu ölmediği, maruz kaldığı tartışma ve darp olayının kronik kalp ve damar rahatsızlığı bulunan Eripek'in efor ve stresini tetikliyerek ani kardiyak ölüm sonucu ölümün meydana geldiği, böylece olayla ölüm arasında tıbben illiyet bağı bulunduğuö şeklindeki raporuna atıf yapılan iddianamede, Celal Eripek için, “Yakın akrabayı öldürmeö suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Haberin Devamı

Yüksel KOÇ / DHA