Gündem Eşini uğurlarken polise yakalandı

Eşini uğurlarken polise yakalandı

Paylaş
Eşini uğurlarken polise yakalandı

10 yıl önce oynanan GS-Leeds maçı öncesi Taksim'de 2 İngiliz'in öldürülmesinden suçlu bulunan bir kişi daha yakalandı

Galatasaray ile Leeds United arasında 2000 yılında oynanan UEFA Kupası maçı öncesi Taksim’de iki İngiliz taraftarın bıçaklanarak öldürülmesi olayına karışan ve Yargıtay tarafından da onanan davada 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Süleyman Gökhan Güven, gözaltına alındı.

Cezasının kesinleşmesinin ardından ortadan kaybolan ve yakın bir arkadaşının Pendik’teki evinde saklanan Süleyman Gökhan Güven bayram ziyaretine gelen eşini uğurlamak için kapıya çıkınca yakalandı.

İLK OLARAK ALİ BAYDAR YAKALANMIŞTI

Galatasaray ile Leeds United arasında 6 Nisan 2000’de oynanan maç öncesi Taksim’de çıkan olaylarda Kevin Spelight ile Christopher John Loftus bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 16 kişiden 5’i Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 5 yıl ile 10 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme kararının Ekim ayı başında Yargıtay tarafından onanmasının ardından ilk olarak 26 Ekim’de Ali Baydar yakalanmıştı.

POLİS 3 GÜN KAPIDA BEKLEDİ

Cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından hakkında yakalama kararı çıkarılanlar arasında yer alan Süleyman Gökhan Güven, yaklaşık iki ay polisten kaçmayı başardı. Güven’in irtibata geçebileceği herkesi takip altına alan Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri Güven’in eşini de takip altına aldı. Akrabaları ile görüşmeyen Güven arandığı süre içerisinde cep telefonu da kullanmadı.

Polis yaptığı soruşturmada Süleyman Gökhan Güven’in bir arkadaşına ait Pendik’teki Doğu Mahallesi’nde bulunan bir evde saklandığı bilgisine ulaştı. Ev polis ekipleri tarafından takibe alındı. Kapıdaki ekipler 3 gün evin önünde bekledi. Dün saat 15.00 sıralarında eve Süleyman Gökhan Güven’in eşinin gelmesi üzerine alarma geçildi. Saat 18.00 sıralarında kapıyı açarak eşini uğurlamaya çıkan Süleyman Gökhan Güven’in evde olduğu belirlenince operasyon yapıldı. Gözaltına alınan Süleyman Gökhan Güven Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

Kevin Spelight ile Christopher John Loftus’un bıçaklanması ile sonuçlanan tartışmada gözaltına alınan 16 kişiden 5’i, 5 yıl ile on yıl arasında hapis cezasına çarptırılmıştı. Olaya karıştıkları belirlenen, Ali Baydar, Ali Ümit Demir ile Süleyman Aydın 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılırken, Süleyman Gökhan Güven 10 yıl, Yılmaz Tutuş’a ise 5 yıl hapis cezası verilmişti.

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı