Tamer Heper Eşiniz müsterih olsun cezayı siz çekersiniz
HABERİ PAYLAŞ

Eşiniz müsterih olsun cezayı siz çekersiniz

Bir arkadaşımla şirket kurdum. Şirketin gerçek ortağı eşimdi. Bir süre sonra ortağımın hisselerini kayınpederin üzerine geçirdik. Bu arada muhtelif çekler verdim. Sonra ödeme güçlüğüne düştük ve çekler karşılıksız çıktı. Ben eşimi rahatlatmak için çekleri kendim imzaladım diyorum. Bundan eşim zarar görür mü? Hakkımdaki takipten nasıl haberdar olurum? T.K.

Karşılıksız çek keşide edenlere ceza verilecek ise çeki imzalayan davaya veya cezaya muhatap olur. Çeki imzalayan siz olduğunuza göre zaten siz sorumlusunuz. Bu bir. İkincisi eşiniz zaten hiçbir zaman ortak olarak görünmemiş. Önce arkadaşınız ile ortaklık kurmuşsunuz, sonra hisseyi kayınperederiniz almış. Dolayısı ile hiçbir yerde eşinizin ortaklığı görülmüyor. Eşiniz müsterih olsun cezaları siz çekeceksiniz. Çeklerle ilgili olarak aleyhinize ya icra takibi yapılır veya karşılıksız çek keşide etmekten dava açılır. Bunların peşinde koşmanıza gerek yok, icra takibi de yapılsa, ceza davası da açılsa mutlaka size tebligat yapılacaktır ve her iki durumda da haberiniz olacaktır. Dolayısı ile peşinden koşma faslı tebligattan sonra başlayacaktır, öncesinde değil.

Haberin Devamı

Dava yolu gözüküyor

Yaşımı büyütmek istiyorum. Bunun için ne yapabilirim?T.B.

Yaş büyütmenin yolu dava açmaktır. Dava açarak mahkemeden yaşınızın büyütülmesini isteyebilirsiniz ama bunun için mahkemeye, nüfusta yazılı tarihte değil de daha önce doğduğunuzu ancak nüfusa geç kaydolduğunuzu söyleyecek ve bunu ispatlamaya çalışacaksınız. Ancak özellikle gençler için söyleyeyim. Hastane doğumlular için bu pek mümkün olmuyor çünkü hastane kayıtları gerçek doğum tarihini kayıtları ile belgeliyor. Yaşı büyükler için bu daha kolay çünkü onlar evde ebe marifeti ile doğmuş olup resmi kayıtları bulunmuyor. Siz de bunlardansanız doğumunuzu tanıkla ispatlayabilirsiniz. Yani size de dava yolu görünüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder