Gündem Eşiyle tartıştı, kayınvalidesini öldürdü

Eşiyle tartıştı, kayınvalidesini öldürdü

Paylaş
Eşiyle tartıştı, kayınvalidesini öldürdü

Eşiyle tartıştı, kayınvalidesini öldürdü

Çorum’da veteriner hekim olan 35 yaşındaki Abdullah Parslı, tartışıp evden ayrılan eşi 33 yaşındaki Zakine Parslı ile barışmak için gittiği evde kayınpederi 63 yaşındaki Abdullah Şahin’i yaralayıp, kayınvalidesi 62 yaşındaki Ayşe Şahin’i öldürdü. Tutuklanan sanık, Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada kendini savundu. Parslı, “Eşimle barışmak için eve gittiğimde bana pusu kurmuşlardı. Kayınpederim, oğlu Alaattin Şahin ile ayrı ayrı yerlerde sopalarla bekliyorlardı. Aramızda kavga çıkınca kendimi korumak için rastgele ateş ettim. Öldürme niyetim yoktu" dedi.

Haberin Devamı

Olay geçen Şubat ayında meydana geldi. İddiaya göre 3 çocuk babası Abdullah Parslı ile eşi Zakine Parslı, şiddetli geçimsizlik nedeniyle tartıştı. Tartışmanın üzerine Zakine Parslı, evi terk edip babasının yanına gitti. Eşiyle barışmak isteyen Abdullah Parslı, kayınpederi Abdullah Şahin’in Gülabibey Mahallesi’ndeki evine gitti. Evin bahçesinde kayınpederi ve kayınvalidesi Ayşe Şahin ile görüşen Parslı, olumsuz yanıt alınca aralarında tartışma çıktı. Abdullah Şahin’in, “Kızıma kan kusturdun. Hep dövdün” sözlerine sinirlenen Parslı, belindeki ruhsatsız tabancayı çıkartarak kayınpederi ve kayınvalidesine ateş ettikten sonra kaçtı. Kalbine 2 kurşun isabet eden Ayşe Şahin hayatını kaybetti. Göğsüne 3 kurşun isabet eden Abdullah Şahin ise, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Polis tarafından yakalanan Parslı çıkartılığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine kondu. Kayınpeder Abdullah Şahin ise yaklaşık bir ay süresince tedavi gördüğü Çorum Devlet Hastanesi’nden geçen Mart ayında taburcu edildi.

Haberin Devamı

Hakkında kayınvalidesi Ayşe Şahin’i öldürme suçundan müebbet ve kayınpederi Abdullah Şahin’i yaralamadan ise 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan veteriner hekim Abdullah Parslı’nın Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Abdullah Parslı, kayınpeder Abdullah Şahin ile avukatlar katıldı.

Duruşmada eşiyle şiddetli geçimsizlik sonrasında ayrılma noktasına geldiklerini anlatan tutuklu sanık Parslı, “Eşim, aramızda yaşanan geçimsizlik sonrasında çocukları da alarak babası Abdullah Şahin’in evine gitti. Ben barışmak istiyordum ve sürekli olarak eşimle telefonda konuşuyordum. Daha sonra olay günü kayınpederimin evine gittim. Burada kayınpederim Abdullah Şahin bana pusu kurmuş ve oğlu Alaattin Şahin ile ayrı ayrı yerlerde sopalarla bekliyorlardı. Çıkan tartışma sonrasında bana hakaretler edip saldırmaya çalıştılar. Ben de kendimi korumak için yanımda bulunan tabanca ile rastgele ateş ettim. Öldürme niyetim yoktu” dedi.

EŞİNİ KAYBEDEN KAYINPEDER AĞLAYARAK İFADE VERDİ

Haberin Devamı

Hastaneden taburcu olduktan sonra ilk kez duruşmaya katılan kayınpeder Abdullah Şahin ise, ağlayarak ifade verdi. Damadı Abdullah Parslı’nın sürekli olarak kızını dövdüğünü iddia eden Şahin, “Damadım kızıma şiddet uyguluyordu. Daha sonra kızım torunlarımı da alarak yanımıza yerleşti. Olay günü bir yerden geliyorduk. Damadım kızımla konuşuyordu. Daha sonra silah sesleri duydum ve kızımın ‘annem vuruldu’ diye feryat ettiğini duydum. Bulundukları yere gittiğimde ise kendimizi korumak için bir sopa elime aldım. Bu sırada bana da ateş etti. İddia edildiği gibi pusu kurmadık” diye konuştu.

SANIK AVUKATI: CEZAİ EHLİYETİNİN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Abdullah Parslı’nın avukatı ise, müvekkilinin cezai ehliyetinin bulunmasını engelleyici bir sağlık probleminin olduğunu gözlemlediğini söyledi. Sanık avukatı müvekkilinin cezai ehliyetinin olup olmadığı yönünde rapor alınmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise bu talebi kabul ederek öncelikle Parslı’nın Çorum Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde cezai ehliyetini kısıtlayacak bir sağlık probleminin olup olmadığının tespit edilmesini ve daha sonra buradan gelecek rapora göre sanığın İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdi. Sanık Parslı’nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

Kemal KARADAĞ/ÇORUM,(DHA)