Gündem Eşiyle yatan arkadaşını 10 parçaya ayırdı

Eşiyle yatan arkadaşını 10 parçaya ayırdı

Paylaş
Eşiyle yatan arkadaşını 10 parçaya ayırdı

Samsun'da karısıyla aynı yatakta yakaladığı arkadaşını baltayla 10 parçaya bölerek ırmağa atan 37 yaşındaki Engin Payaz'ın yargılanmasına devam edildi

Samsun İlkadım İlçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 2008 yılının Mart ayında meydana gelen olayda, Denizli’de inşaatlarda çalışan 2 çocuk babası Engin Payaz tatil için ailesinin yanına geldi.

Bir akşam evlerine misafir olarak gelen arkadaşı 3 çocuk babası 43 yaşındaki Sebahattin Yener ile birlikte bir süre alkol aldı. İddialara göre aldığı alkolün etkisiyle sızan Payaz, gece geç saatlerde uyanınca eşi Reyha Payaz ile arkadaşı Sebahattin Yener’i aynı yatakta üzerleri çıplak birbirlerine sarılmış uyurken gördü.

TUVALETTE PARÇALADI

Öfkeye kapılan Payaz, odun kesmekte kullandığı baltayı alarak Yener’in kafasına vurarak öldürdü. Bu sırada uyanan eşine de tokat atarak bayıltan Engin Payaz, cesedi tuvalete götürerek parçaladı.

10 ayrı poşete koyarak Mert Irmağı'na attı. 4 gün sonra bir ihbar üzerine Payaz’ların evine gelen polis çifti gözaltına aldı. ‘Planlayarak adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Engin Payaz ile ‘delilleri yok etmek’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Reyha Payaz, Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı.

"EŞİM SIZINCA BİRLİKTE OLDUK"

Kendisinin cinayet olayına karışmadığını söyleyen Reyha Payaz şunları anlattı: “Eşim şehir dışında çalıştığı için arkadaşı Sebahattin bizimle ilgilenirdi. Bu sırada kendisiyle yakınlaştık.

Aramızda duygusal bir ilişki oluştu. Olay akşamı eşim sızınca birlikte olduk. Ama uyuyakalmışız. Sonra bu cinayet meydana geldi. Ben karışmadım. Eşime ‘ne yapıyorsun’ diye sorunca beni tokatladı.

Kendimden geçmişim. Ancak evdeki kan izlerini ben yıkadım. Benim tek suçum yasak bir aşk yaşamış olmam. Bundan dolayıda çok pişmanım ve tahliyemi istiyorum” dedi.

Diğer sanık Engin Payaz ise, kendisini aldatan eşinin cinayetle ilgisi olmadığını söyledi. “Ben ona tokat atınca bayıldı. Cesedi tuvalete taşıyıp parçaladım. Daha sonra poşetleyerek ırmağa götürüp attım. Cinayeti tek başıma işledim” diye konuştu.

Duruşmaya katılan Sebahattin Yener’in eşi 42 yaşındaki Ayşe Yener ise, her iki sanığın planlayarak eşini öldürdüğünü ileri sürerek şikayetçi oldu. Mahkeme tutuklu yargılanan sanıklardan Reyha Payaz’ın cezaevinde kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verip, duruşmayı erteledi.

İsmail AKDUMAN/SAMSUN (DHA)