Dünya Eski Ankara Büyükelçisi ajan çıktı!

Eski Ankara Büyükelçisi ajan çıktı!

Paylaş
Eski Ankara Büyükelçisi ajan çıktı!

Bulgaristan'ın eski Ankara Büyükelçisi Viktor Vılkov'un (78), 1989 yılına dek Bulgar Siyasi Polisi (DS) için ajanlık yaptığı bildirildi

Parlamento kararı ile kurulan, ülkenin üst düzey devlet bürokratların siyasi geçmişini araştırmakla görevli Devlet Sicilleri Komisyonu, Vılkov’un geçmişi ile ilgili inceleme sonuçlarını açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye’de 1993-1998’de büyükelçi olarak görev yapan Vılkov’un, DS için "Penço" ve "Pençev" kod adlarıyla görev yaptığı bildirildi. Komisyon yetkilileri, Vılkov ile ilgili 2007 yılında da inceleme yapıldığını ancak o dönemde İçişleri Bakanlığı’nda saklanan arşivin bir bölümüne erişilemediğini ifade ettiler.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DA YAPTI

Alınan bilgiye göre, son araştırmada, Vılkov’un, DS’nin "karşı istihbarat" dairesine bağlı yaptığı çalışmaları ile ilgili kayıtlara rastlandı.

Sicilinin önemli bir kısmının ise Vılkov’un yakın arkadaşı olan eski rejimin son İçişleri Bakan Yardımcısı Lyüben Gotzev tarafından imha edildiği öğrenildi.

Ülkenin önde gelen siyasi figürlerinden biri olarak bilinen Vılkov, 1990-1991’de Başbakan Dimitar Popov’un koalisyon hükümetinde dışişleri bakanı olmuştu.

Haberin Devamı

AA