Gündem Eski askeri savcı FETÖ'nün suikast planladığı tarihi açıkladı

Eski askeri savcı FETÖ'nün suikast planladığı tarihi açıkladı

Paylaş
Eski askeri savcı FETÖ'nün suikast planladığı tarihi açıkladı

Ergenekon ve Balyoz davalarında 4 yıl 10 ay cezaevinde kaldıktan sonra beraat eden eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı askeri savcısı olan emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok FETÖ'nün suikast timi oluşturduğu iddiasında bulundu.

Kanal D haberden Berat Çamyar'a konuşan eski askeri savcı Üçok, FETÖ'nün suikast timleri sansasyonel eylem yapacaklar dedi. FETÖ'nün suikastçilerini Makedonya ve Kosova'da eğittiğini söyleyen Üçok, ''Siyaset adamlarına, önemli sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, din adamlarına, spor yöneticilerine, sanatçılara karşı olacak bu eylemler'' dedi. Üçok tarihte verdi, ''Benim bildiğim kadarıyla önümüzdeki bir kaç ay içerisinde yapılacak'' dedi.


EN ÇOK KONUŞULAN İSİMLERDEN


TSK yapılanması hakkında ortaya çıkardıklarıyla yargılanıp 2009 yılında cezaevine giren Albay Ahmet Zeki Üçok, 15 Temmuz darbe girşiminin ardından, en çok konuşulan isimlerden biri oldu.

Hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki Fetullahçı yapılanma hakkında ilk araştırma yapan isimdi. Yaptığı soruşturmaya başlarken bu örgütün gücü hakkında kendi de yeterli bilgi sahibi değildi. Araştırdıkça TSK'nın 1986'dan bu yana FETÖ'nün sistemli işgali altında olduğunu gördü. Yaptığı soruşturmalardan sonuç alamadığı gibi, hakkında "TSK'nın manevi şahsına hakaretten" soruşturmalar açıldı.

2009'da cezaevine giren Üçok, cezaevinden çıktıktan sonra mücadelesine kaldığı yerden devam etti. TSK'daki Fetullahçı örgüt hakkında listeler hazırladı. Bu bilgileri yetkililerle ve medya ile paylaştı. Üçok, "Başarılı olsalardı ilk etapta büyük bir kıyım başlardı. İç savaş ve kanlı çatışmalar olurdu. On binlerce insan ölürdü. Fetullahçı alçaklar DAEŞ'ten daha acımasızdır" dedi.


ALBAY ZEKİ ÜÇOK KİMDİR?


Ahmet Zeki Üçok (d. 9 Nisan 1961 Mustafakemalpaşa, Bursa) Çerkez asıllı Türk, asker, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın eski başsavcısı, emekli askeri hakim.

Askere kumpas davalarının başladığı dönemde Hava Kuvvetleri Komutanlığı askeri savcısı olan Ahmet Zeki Üçok, ilk olarak 25 Eylül 2009 tarihinde Aziz Yıldırım'a yağma suçundan tutuklandı. Hakim Albay Üçok'un tutuklanmasından sonra hakkında peş peşe açılan Ergenekon, Balyoz, hipnozla işkence, dolandırıcılık, sahte evrak temin etmek, görevi kötüye kullanma suçlarından toplam 37.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Birçok davası Yargıtay'da kesinleşen Ahmet Zeki Üçok, 17-25 Aralık operasyonlarından sonra özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla, 30 Haziran 2014 tarihinde tahliye oldu.