Gündem Eski buzdolabı, kuluçka makinası oldu!

Eski buzdolabı, kuluçka makinası oldu!

Paylaş
Eski buzdolabı, kuluçka makinası oldu!

Akyazılı iki arkadaş, kullanılmayan bir buzdolabını kuluçka makinasına çevirdi

Sakarya’nın Akyazı İlçesi’nde Adnan Çuroğlu ile Halil Mete adlı iki arkadaş, kullanılmayan bir buzdolabını kuluçka makinasına çevirdi. 190 yumurta kapasiteli buzdolabında bugüne kadar yaklaşık 500 civciv üreten iki arkadaş aynı makinada keklik, sülün ve devukuşu üretimi de yapmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Akyazı İlçesi’nde meşrubat toptancılığı yapan Adnan Çuroğlu, arkadaşı Halil Mete ile birlikte çalışıp eski bir buzdolabını kuluçka makinasına dönüştürdüklerini ve bunda son derece başarılı olduklarını anlattı. Eski buzdolabının ısıyı muhafaza etmesi için ideal olduğunu belirten Adnan Çuroğlu, bu proje üzerinde uzun bir süre çalıştıktan sonra üretime geçtiklerini belirterek şunları söyledi:

"Kuluçka ve çıkım ünitesi olarak iki aşamadan oluşan makinenin, kuluçka ünitesi içerisindeki ısıyı döşemiş olduğumuz rezistans teliyle sağlıyoruz. Kuluçka için 37,5 derecelik ısıyı orantılı bir şekilde dağıtmak için ise içine fan ve termostat yerleştirdik. Daha sonra yumurtaları koyacak olduğumuz viyolleri 45 derecelik açıyla döndürebilmek için motor taktık ve motoru da zaman rölesi ile belirli saat aralıklarıyla otomatik dönmesini sağlıyoruz. Yumurtaların ihtiyacı olan % 60 derecelik nemi, yerleştirdiğimiz bir su haznesi ve bu haznenin içerisinden geçen rezistans teli ile sağlayıp nemölçer cihazıyla da kontrollerimizi yapıyoruz."

Haberin Devamı

Buzdolabından imal ettikleri kuluçka makinasının 190 yumurta kapasiteli olduğunu söyleyen Çuroğlu, "Bu makine ile şimdiye kadar 500 civarı civciv üretmeyi başarıp yumurta sahiplerine civcivlerini teslim ettik. Şu an itibariyle değişik kanatlı türlerinden kaz, hindi ve yaban ördeği üretimine de başladık. İlerde keklik, sülün, bıldırcın, devekuşu üretimine de başlamak istiyoruz" diye konuştu.

Alaattin ONUR/ AKYAZI (Sakarya)(DHA)