Bilim - Teknoloji "Eski" ceplere yeni launcher!
Paylaş
"Eski" ceplere yeni launcher!

Google'ın resmi Android giriş ekranı Google Now Launcher'ı, tüm Android ceplere yüklüyoruz...

Google'ın resmi Android launcher'ı, birkaç ay önce Google Play'de indirmeye sunulmuştu, ancak birçok cihazda kullanılamıyordu. Ancak bu kısıtlamayı aşmanın çok kolay bir yolu var.

Haberin Devamı

Launcher'ın kullandığı kodun büyük bölümü, aslında Google Search uygulamasının içerisinde bulunuyor. Ancak Search uygulaması kendisini launcher olarak tanıtmıyor, bu yüzden cebinizin giriş düğmesine bastığınızda ekrana gelmiyor. Bu yüzden Google Home "stub" adı verilen bileşene ihtiyacınız var. Bu APK dosyası, giriş düğmesine bastığınızda devreye giriyor ve Search uygulamasındaki ilgili kodu çağırıyor.

Google Now, sadece Android 4.4 üzerinde çalışacak biçimde tasarlanmış, ancak Android 4.1 ve üzerine sahipseniz, çok fazla sorun yaşamadan onu çalıştırmanız mümkün. Önce bu XDA konusuna gidin ve zip dosyasını indirin. Arşivde üç APK dosyası bulacaksınız, ancak size gereken sadece GoogleHome.apk dosyası. Bu APK dosyasını yükleyin ve giriş düğmesine basın. Artık Google Now launcher'ını varsayılan olarak seçebilirsiniz. Ancak önce launcher'ın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmenizde fayda var.

Haberin Devamı

Android 4.4 kullanıyorsanız, bu yönteme başvurmanıza gerek yok. Google Now Launcher'ı direkt olarak Google Play'den yükleyebilir, onu mağazadan yükleyemiyorsanız, APK dosyasını indirebilirsiniz.

Resimlerle: Bu cepler Android 4.4 KitKat'lı!

Kaynak: CHIP Online