Spor Eski FB'li futbolcu komada

Eski FB'li futbolcu komada

Paylaş
Eski FB'li futbolcu komada

Genç futbolcu Alper Balaban, trafik kazasında ağır yaralandı. Futbolcunun beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı

Fenerbahçe, Kocaelispor ve Eskişehir takımlarının formasını giyen Ümit Milli de olan futbolcu 23 yaşındaki Alper Balaban, transfer görüşmeleri yapmak için bulunduğu Almanya'nın Kalsruhe kentinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı.

Alper Balaban'ın Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde oturan yakınları, kaza haberini alınca perişan oldu.

Haberin Devamı

Bazı akrabaları da Almanya'da yaşayan futbolcu Alper Balaban, Almanya'nın Kalsruhe kenti yakınlarında kullandığı otomobilin kontrolden çıkması sonucu karşı şeritten gelen otomobille çarpıştı. Kaza sonrası milli futbolcu ağır yaralanırken, diğer araçta bulunan 4 kişi ise hafif yaralandı. Ağır yaralanan Alper Balaban, gelen kurtarma ekiplerince sıkıştığı otomobilden uzun uğraşlar sonucu çıkarılıp hastaneye kaldırıldı.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Yoğun bakım ünitesinde yaşam destek ünitesine bağlı olarak yaşatılan genç futbolcunun beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.

Almanya'nın Kalsruhe kentindeki Stat Kliniği'nde doktorlardan gelecek iyi bir haberi bekleyen baba 5 çocuk babası Ahmet Balaban telefonla konuştuğu DHA muhabirine şunları söyledi: “4 kız çocuğum var, Tek oğlum Alper. Çok üzücü bir kaza geçirdi. 3 günden bu yana yoğun bakımdaydı. Doktorlar tüm müdahalelerine rağmen bugün beyin ölümünün gerçekleştiği bildirdi. Alper şu an cihaza bağlı yaşama tutunmaya çalışıyor. Çeneden kulağa kadar kan gidiyor fakat beyine kan gitmiyor. Doktorlar yaşama şansının çok az olduğunu ama umutlarını kaybetmediklerini söylediler. Bizler de dua edip bekliyoruz.” Oğlunun son kez yarın saat 10.00'da doktorlar tarafından kontrol edileceğini söyleyen baba Ahmet Balaban, “Biz umutluyuz. Umudumuzu hiç kaybetmedik. Birkaç gün daha makineye bağlı olarak yaşamasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ALPER BALABAN

9 Ağustos 1987 Almanya Kalshure doğumlu olan Alper Balaban, Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim futbol takımının alt yapısından yetişti. 2005 yılında TSG 1899 Hoffenheim takımından Fenerbahçe'ye transfer oldu. 2008 yılında Ümit (U-21) Milli takımında forma giydi. Daha sonra Fenerbahçe'ye transfer oldu, buradan Kocaelispor'a kiralık olarak giden Alper Balaban daha sonra Bucaspor, İnegölspor, Eskişehirspor ve son olarak da Tavşanlı Linyitspor'da futbol oynadı.

3 ay önce Almanya'ya dönen Alper Balaban, Alman takımlarıyla transfer görüşmeleri yapıyordu. Balaban'ın bonservisi ise Tavşanlı Linyitspor'da bulunuyor.

Haberin Devamı

ÇETİNTAŞ/PAMUKOVA (Sakarya), (DHA)