Spor Eski futbolcunun ibretlik hayatı

Eski futbolcunun ibretlik hayatı

Paylaş
Eski futbolcunun ibretlik hayatı

Fatih Terim, Mustafa Denizli, Cemil Turan gibi ünlü futbolcularla top koşturan Altay santrforu Murat Erbaşlar, bir karavanda yaşam mücadelesi veriyor

Manisa’nın Muradiye beldesinde dünyaya gelen ve 1964 yılında Manisa 2. Amatör Küme takımlarından Yıldırımspor’da futbol hayatına başlayan Murat Erbaşlar, Altay, Karşıyaka ve Denizlispor gibi takımlarda oynadı.

Futbol hayatını noktaladıktan sonra Manisa’da bir fabrikada çalışmaya başlayan Erbaşlar, emekli olunca Saruhanlı ilçesine yerleşti.

Erbaşlar, Saruhanlı’da çocukluk arkadaşı Ali Göksel’in akaryakıt istasyonunun arka kısmında bulunan bir karavanda yaşamaya başladı.

Erbaşlar, zamanının büyük kısmını köpeğiyle geçirdiğini, futbolu bıraktıktan sonra çeşitli takımlardan antrenörlük teklifi aldığını, ancak bu mesleği dünyanın en zor işi olarak gördüğü için kabul etmediğini belirtti.

ANTRENÖRLÜK TEKLİFLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ

İlk eşinin ölümünden sonra ikinci evliliğini yaptığını, 8 yıllık evliliğin ardından boşandığını ve 10 yıldır yalnız yaşadığını ifade eden Erbaşlar, şöyle konuştu:

"1984 yılında futbolu bıraktım. Manisa’da bir fabrikada işe başlayıp emekli oldum. Bana gelen antrenörlük tekliflerini geri çevirdim. Emekli olduktan sonra bir süre Manisa’da oturdum.

1.5 yıldan bu yana Saruhanlı’da yaşıyor ve emekli maaşım ile geçiniyorum. Çocukluk arkadaşım Ali Göksel’in akaryakıt istasyonunun arka kısmındaki karavanda yaşamımı sürdürüyorum.

Gelen misafirlerimi burada ağırlıyorum, eski günleri yad ediyoruz. Burada gayet mutlu ve huzurluyum."

LAKABI 'ALTIN KAFA'

Futbol hayatında genellikle kafa vuruşlarıyla gol atmasından dolayı kendisine "Altın Kafa" lakabının takıldığını ifade eden Murat Erbaşlar, yeşil sahalarda birçok ünlü isimle omuz omuza top koşturduğunu söyledi.

Mustafa Denizli ile Altay’da 3 yıl beraber forma giydiklerini, eski gazetelerde çıkan haberlere bakıp o günleri özlemle andığını belirten Erbaşlar, "O dönemde Trabzonspor kalecisi Şenol Güneş’e kafa vuruşuyla attığım bir gol vardı. Onu bile hâlâ unutmadım. Eski günler güzel, ancak insanın ileride neler yaşayacağı bilinmiyor" dedi.

2

Haberin Devamı