Gündem Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'dan 'Adalet Yürüyüşü' açıklaması

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'dan 'Adalet Yürüyüşü' açıklaması

Paylaş
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'dan 'Adalet Yürüyüşü' açıklaması

CHP’nin başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’yle ilgili konuşan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "bu yürüyüş, yargı bağımsızlığının tarafsızlığının sağlanmasına en önemlisi de toplumun adalete ve yargıya olan duyarlılığının artmasında önemli rolü olur diye düşünüyorum." dedi

İlker Başbuğ, bir televizyon kanalında 'Adalet Yürüyüşü'yle ilgili konuştu.

Yürüyüş ile ilgili bir iki şeyi ifade etmek isterim. Bir kere olaya şöyle bakmamız lazım. Ben çok kimsenin gördüğü gibi bu yürüyüş demokratik ve anayasal bir hakkın kullanılmasıdır. Ben de elbette saygı duyuyorum. Bazı hususların bazıları tarafından eleştiri konusu yapılması da doğal. Belki şunu söylememiz lazım en azından eleştiri yaptığınız kadar bu yürüyüşün hangi amaçla yapıldığını da anlamaya çalışın.

'KİŞİSEL BİR TERCİH OLARAK DEĞERLENDİRMEK LAZIM'


Bu yürüyüş, yargı bağımsızlığının tarafsızlığının sağlanmasına en önemlisi de toplumun adalete ve yargıya olan duyarlılığının artmasında önemli rolü olur diye düşünüyorum. Şunu da söylemek gerekir. Katılanları yargılanmak, onları sorgulamak ne kadar yanlış ise katılmayanları da yargılamak o derece yanlış. Kişisel bir tercih olarak bunu değerlendirmek lazım.

'Yürüyüşe neden katılmadı?' diye eleştiri oldu üzüldüm. Daha yürüyüş devam ediyor. Ne biliyorsunuz? Belki o ismi geçen kişilerden bu yürüyüşe katılma niyeti olanlar belki de bu çıkan haber nedeniyle bu katılma niyetlerini değiştirdiler.