Siyaset Eski milletvekili silahlı saldırıda öldü
Paylaş
Eski milletvekili silahlı saldırıda öldü

Bursa'da, ANAP'tan iki dönem milletvekilli yapan Mehmet Gedik, Bursa'nın Mudanya ilçesinde, bir balık restoranta çıkan kavgada tabancayla vurularak öldürüldü

Bursa siyasetinin renkli isimlerinden Mehmet Gedik, Mudanya ilçesinde bulunan bir balık restorantta bu akşam silahlı kavgada vurularak öldürüldü. İddiya göre olay, Trabzon doğumlu olan Mehmet Gedik’in Trabzonspor’un Eskişehirspor ile berabere kaldığı maçı izlediği restorantta meydana geldi.

Haberin Devamı

Gedik'in bu balık restoranına Trabzonlu işadamı Mehmet Ağrıman ile birlikte geldiği ve izlediği Eskişehirspor-Trabzonspor maçının 0-0 sona ermesinin ardından argo konuştuğu, tartışmanın, yan masada bir kadın ile birlikte oturan zanlı M.A.Ş’nin "Yanımda bayan var. Biraz dikkatli ol" uyarısında bulunmasının ardından başladığı öne sürüldü. Tartışmanın ardından zanlı M.A.Ş’nin tabancasıyla 8 el ateş ettiği ve 4 kurşunun Gedik’in başına ve boynuna isabet ettiği belirlendi. Mehmet Gedik’in olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

Polis, cinayet sonrası M.A.Ş.’yi gözaltına aldı.

ZANLININ SORGULAMASI SÜRÜYOR

Gece geç saatlerde Bursa Emniyet Müdürlüğüne getirilen zanlı M.A.Ş’nin sorgulaması Asayiş Şube Müdürlüğünde devam ediyor.

Haberin Devamı

Bursa’da müteahhitlik yaptığı öğrenilen zanlının, sorgulamasının tamamlanması halinde ardından bugün akşam saatlerinde adliyeye sevk edileceği bildirildi.

MEHMET GEDİK KİM?

Bursa’da 1983 yılında politikaya giren Gedik, ANAP Kemalpaşa İlçe Başkanlığı’na seçildi. 1987 ve 1995 yılları arasında 18’nci ve 19’ncu dönem milletvekil iseçildi. 3 dönem ANAP MKYK üyesi olarak görev yapan Mehmet Gedik, bir dönem de Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Bursa’da, 3 dönem de ANAP İl Başkanlığı yapan Gedik, son olarak Bursa’da Uludağ Üniversitesi’nde yürütülen "ihaleye fesat karıştırmak" suçundan ötürü gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılmıştı.

Evli ve iki çocuk babası olan Mehmet Gedik, Nesim Malki Cinayeti’nde de gözaltına alınmıştı.

Tarık ARSLAN / MUDANYA(Bursa), (DHA)