Gündem Eski milli güreşçi de hain saldırıda hayatını kaybetti

Eski milli güreşçi de hain saldırıda hayatını kaybetti

Paylaş
Eski milli güreşçi de hain saldırıda hayatını kaybetti

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün gece meydana gelen intihar saldırısında hayatını kaybedenler arasında, 24 yaşındaki eski milli güreşçi Serkan Türk de vardı. Serkan Türk'ün, ilk patlamanın ardından yaralılara yardım ettiği sırada ikinci patlamanın gerçekleştiği ve Türk'ün bu patlamada yaşamını yitirdiği anlaşıldı. Türk'ün, ölmeden 8 gün önce Facebook sayfasında paylaştığı şiir ise daha sonra yüzlerce kişi tarafından paylaşıldı

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Trakya Üniversitesi Edirne Kırkpınar Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olduktan sonra İstanbul Yenibosna’da yaşayan ailesinin yanına dönen Serkan Türk’ün, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında hayatını kaybettiğini söyledi.

İstanbul Beylizdüzü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nde çalışan ve üniversitelerarası güreş yarışmalarında Türkiye şampiyonu olan Serkan Türk dün akşam dış hatlar bölümüne bir arkadaşını karşılamak için gitmişti. Türk’ün, ilk patlamanın ardından yaralılara yardım ettiği sırada ikinci patlamanın yaşandığı ve Türk’ün bu patlamada yaşamını yitirdiği anlaşıldı.



PAYLAŞTIĞI ŞİİR

Patlamada hayatını kaybeden Serkan Türk, internet üzerinden terörü lanetleyen mesajlar yayınlarken, 20 Haziran'da paylaştığı şiiri, yüzlerce kişi tarafından paylaşıldı.

O şiir şöyle: "Yoruldum dostum.. Yollarda yağmurda bir serçe kadar yalnız kalmaktan yoruldum. Ve İnsanların birbirlerine kötü davranmalarından bıktım."

Türk’ün yarın memleketi Samsun’nun Çarşamba ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

EDİRNE'DEKİ ARKADAŞLARI YASA BOĞULDU


Edirne’de yaşadığı dönemlerde çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alan ve AK Parti Gençlik Kolları’nda siyaset yapan Türk’ün vefatı Edirne’deki arkadaşlarını yasa boğdu.

Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Zorba, Serkan Türk’ü yakından tanıdığını söyledi. Serkan’ın vatan sevgisi ve manevi duyguları yüksek olan biri olduğunu ifade eden Zorba, "Şehit olmak herkese nasip olmaz. Serkan şehitlik mertebesine erişerek bizim yanımızdan ayrıldı. Gerçekten üzüntümüz büyük" diye konuştu.

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlhan Toksöz, öğrencisi Serkan Türk’ü anlatırken, "Memleket sevdalısı hayat dolu bir genç" ifadesini kullandı.

Serkan Türk’ün arkadaşlarından AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hakan Dağdeviren ise partide 5 yıl birlikte çalıştıklarını söyledi. Türk’ün yaşama sevinci dolu çalışkan bir kişi olduğunu anlatan Dağdeviren, "Serkan iyi biriydi. Dün akşam da tam detaylı olarak öğrenemedim ama birinci patlamanın ardından yaralılara yardım etmek amacıyla o bölgeye yönelmiş. Kardeşimiz ikinci bomba patladığı sırada vefat ediyor. Bu kadar iyi bir kardeşimizdi Serkan" diye konuştu.



AK Parti Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Veysel Güner de Serkan Türk ile birlikte AK Parti’de çalıştıklarını söyledi. Türk’ün iyi ve uyumlu bir kişi olduğunu dile getiren Güner, "Terörü lanetliyor ve kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.

Serkan Türk’le ağabey - kardeş ilişkisi içerisinde güzel dostlukları olduğunu anlatan Edirne Belediye Meclisi Üyesi Tamer Karadağ da "Daha dün konuşmuştuk değerli kardeşimle. ’Hepinizi, bende yeri ayrı olan Edirnemi çok özledim, bayramda ziyaretinize geleceğim, hasret gidereceğiz’ demişti. Serkan gibi bir yiğide hasret kalacağız. Güzel huylu kardeşim" dedi.

DHA / AA