Gündem Eski özel harekatçıyı arkadaşları yakaladı

Eski özel harekatçıyı arkadaşları yakaladı

Paylaş
Eski özel harekatçıyı arkadaşları yakaladı

Borsa aracı kurumunu basıp 2 kişiyi öldüren emekli polisi, özel harekatçı arkadaşları yakaladı

Bakırköy'de borsada hisse senedi satın alma talimatını yerine getirmediği iddiasıyla aracı kurumu silahla basarak iki kişiyi öldüren emekli polis memuru Vedat G., Afyonkarahisar’da deprem konutlarında saklanırken gözaltına alındı. Özel harekatçı olduğu için çatışmaya girme ihtimaline karşılık operasyonu özel harekat polislerinin gerçekleştirdiği belirtildi.

Haberin Devamı

İzmir’deki görevinin ardından emekliye ayrılan eski polis memuru Vedat G., parasını bir aracı kuruma

yatırdı. İşlem yaptığı borsada yüklü miktarda para kaybına uğrayan Vedat G., 27 Temmuz 2010'da saat 16.00 sıralarında kurumun Bakırköy Şubesi’ne geldi. Şubede, çalışanlarla tartışmaya başlayan Vedat G., belindeki silahı çıkararak işyerini kurşun yağmuruna tuttu. Kurşunlardan ikisi 49 yaşındaki Şube Müdürü Erol Postacı’ya 3’ü de 30 yaşındaki yardımcısı Sebire Yaman’a isabet etti. Göğsünden vurulan Sebire Yaman olay yerinde hayatını kaybederken, Erol Postacı ise ağır yaralı halde Acıbadem Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak o da kurtarılamadı.

47 BASKIN YAPILDI

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olaydan sonra başlatılan operasyonlarda İstanbul, Ankara, İzmir, Bitlis, Bingöl ve Ağrı'da 47 yere baskın yapıldı. Son olarak Afyonkarahisar’da bir evde saklandığı öğrenilen Vedat G.’nin yerini belirlemek için İstanbul’dan özel bir ekip gönderildi. Ekip Vedat G.'nin yerini tespit etti. Eski özel harekatçı olduğu için çatışmaya girme ihtimali bulunan Vedat G.’yi yakalamak için operasyonu özel harekat polislerinin yapmasına karar verildi.

UYURKEN YAKALANDI

Haberin Devamı

Dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda Vedat G., yatağında uyurken gözaltına alındı. İstanbul’a getirilerek sorgulanan Vedat G. hakkında yakalama kararı bulunduğu için ifade vermedi. Olayda kullandığı tabancayı denize attığı öğrenilen emekli polis memuru Vedat G., işlemlerinin bitmesinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Polis yaptığı soruşturmada Vedat G.’yi İzmir’de çalıştığı dönemden tanıdığı bir pavyon işletmecisinin yanında saklandığını tespit etti. Bu kişinin tuttuğu evde saklanan Vedat G.’nin hiç dışarı çıkmadığı, tüm ihtiyaçlarının kaldığı eve getirildiği tespit edildi. Savcılık talimatıyla Vedat G.’yi sakladıkları iddiasıyla Afyonkarahisar’da iki kişinin ifadelerinin alındığı öğrenildi

Ali AKSOYER / İSTANBUL, (DHA)